You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

BriarB

Beginner

  • "BriarB" started this thread

Posts: 23

Location: New Zealand

Occupation: Professional Photographer

  • Send private message

1

Friday, May 22nd 2009, 6:41am

installing radar plugin

Another beginner request. Can someone give me some clues on putting the radar control into a virtual tour? I have the radar.swf, and have read what I can, the skeller.xml seams to point to something else (settings.xml) so a basic help would be great.

Tuur

Master

Posts: 2,263

Location: Netherlands

Occupation: Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

2

Friday, May 22nd 2009, 3:34pm

Yo,


put this in the main xml.. or something similar.. the radar setting are the heading .. the x-y are the place of the spots and the heart of the radar (most of the time u like the radar on the spot!!);-)



Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<plugin name="map" url="......./map.png" align="righttop" x="10" y="10" 
			keep="true"
			
	        scalechildren=""
			scale="0.7"
	        destscale="0.7"
	        onclick="action(closemap);"
			/>

	<!-- radar -->
	<plugin name="radar" url="....../plugins/radar.swf" zorder="5" origin="righttop" edge="center" keep="true"  x="293" y="87" width="80" height="80" />

	
			
			
			
	<plugin name="spot1" url="......./buttons/mappoint.png" zorder="10" origin="righttop" edge="center" keep="true"  x="193" y="287" onhover="showtext(I LOVE KRPANO);"         onclick="action(load1);" />
    
   <plugin name="spot2" url="....../buttons/mappoint.png" zorder="10" origin="righttop" edge="center" keep="true"  x="192" y="226" onhover="showtext(I REALLY LOVE KRPANO);"         onclick="action(load2);" />
   
</plugin>



 <action name="load1">
    	set(plugin[spotx].x,193);
    	set(plugin[spotx].y,287);
    	set(plugin[radar].x,193);
    	set(plugin[radar].y,287);
    	 loadpano(1.xml,null,MERGE,BLEND(1));
    	set(plugin[radar].heading,12);
    </action>
   
    
    <action name="load2">
    	set(plugin[spotx].x,192);
    	set(plugin[spotx].y,226);
    	set(plugin[radar].x,192);
    	set(plugin[radar].y,226);
    	loadpano(2.xml,null,MERGE,BLEND(1));
    	set(plugin[radar].heading,270);
    </action>



<action name="showspots">
	set(plugin[spot1].visible,true);
	set(plugin[spot2].visible,true);
		
	tween(plugin[spot1].alpha,1);
	tween(plugin[spot2].alpha,1);
	    </action>
    
    <action name="hidespots">
    	set(plugin[spot1].visible,false);
    	set(plugin[spot2].visible,false);
    	    </action>


succes

Cheers
Tuur

3

Friday, May 22nd 2009, 11:04pm

and watch the examples from your krpano download ;-)

BriarB

Beginner

  • "BriarB" started this thread

Posts: 23

Location: New Zealand

Occupation: Professional Photographer

  • Send private message

4

Friday, May 22nd 2009, 11:11pm

Thanks Tuur. you're the Master to me!!

Line 1 I changed map.png to my own .jpg which comes up fine.

Line 17 buttons/mappoint.png....?should I have this in my example/buttons folder? (I don't)

So at the moment when I just have pluginname="map" that works.

When I add plugin name "radar" I get xml parser error #2070

Graydon

Professional

Posts: 614

Location: Texas

Occupation: Industrial gas turbine services.

  • Send private message

5

Saturday, May 23rd 2009, 7:44am

Thanks Tuur. you're the Master to me!!
Way to go Tuur! *smile*

here's something on the 2070 error... XML parser error Error=#2070

Tuur

Master

Posts: 2,263

Location: Netherlands

Occupation: Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

6

Sunday, May 24th 2009, 12:08pm

Yo,

so make a map point in photoshop or so and "Line 17 buttons/mappoint.png....?should I have this in my example/buttons folder? (I don't)
" put it in the right place.

Tuur

Tuur

Master

Posts: 2,263

Location: Netherlands

Occupation: Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

7

Sunday, May 24th 2009, 7:54pm

Quoted


you're the Master to me!!
Way to go Tuur!


*g*

finaly

BriarB

Beginner

  • "BriarB" started this thread

Posts: 23

Location: New Zealand

Occupation: Professional Photographer

  • Send private message

8

Sunday, May 24th 2009, 11:26pm

Thanks to Tuur for the off-line help, most appreciated.

I now have the radars working, and yes I made a mappoint.png in Photoshop which works fine. I will update this on my site soon.

I have one thing left...the panos will not load from the spot:


<action name="load1">
set(plugin[spotx].x,140);
set(plugin[spotx].y,110);
set(plugin[radar].x,140);
set(plugin[radar].y,110);
loadpano(main.mov,null,MERGE,BLEND(1));
set(plugin[radar].heading,180);
</action>]



I have this four times for the four .mov files, but when you click the spot it just goes black. I can only think that I have to address the .mov file in some different way.[code]

Also, for Tuur, what is the meaning of the "show spot" action in your coding? It does not seem to do anything, in fact I can delete it without (apparent) effect.
BriarB has attached the following file:
  • crusoe.xml (7.68 kB - 54 times downloaded - latest: Jun 23rd 2014, 11:59pm)

BriarB

Beginner

  • "BriarB" started this thread

Posts: 23

Location: New Zealand

Occupation: Professional Photographer

  • Send private message

9

Monday, May 25th 2009, 12:32am

Using loadscene(Main Cabin, null,MERGE,BLEND(1)); rather than load pano works.

http://www.assetimaging.co.nz/krpano/exa…nes/crusoe.html

comment?

Tuur

Master

Posts: 2,263

Location: Netherlands

Occupation: Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

10

Monday, May 25th 2009, 12:47am

Hi BriarB,

when you make the map close or open you maybe want the spots not to be visible... i have a button for the map in the control panel and let the map disapear.. when you open it opens and then the spots tween in.. *love*

Good luck

Tuur *thumbsup*

Looks good the boat... gonna do ships soon.. *thumbup*

Shanti

Intermediate

Posts: 301

Location: Puerto Vallarta

Occupation: Web Developer

  • Send private message

11

Monday, May 25th 2009, 8:31am

when you click on the scenes buttons (on the bottom) it does not change the spot on the map :)

BriarB

Beginner

  • "BriarB" started this thread

Posts: 23

Location: New Zealand

Occupation: Professional Photographer

  • Send private message

12

Monday, May 25th 2009, 10:24am

Tuur and Shanti. Thanks for your comments. I still don't understand half of what I have achieved so far...a case of "try this, try that" but it has been fascinating learning from you guys.
I actually can remove the buttons now and have everything driven from the map, that gets round the fact that buttons and map are not connected.
When I do that I get no titles of the panos showing, that is another exercise.
My brain is in overload so I am going to have to go out and do what I really like...taking images. So the next tour will be with better panos, and maybe develop the map more.
I still can't work out the: set(plugin[spotx].x,140); coding, just cant see what it is supposed to do.
Thanks again, I'll be back soon!! *smile*

Shanti

Intermediate

Posts: 301

Location: Puerto Vallarta

Occupation: Web Developer

  • Send private message

13

Monday, May 25th 2009, 10:34am

BriarB: to be fair, I didn't really checked thew complete source, but I think you did a GREAT job on this map.
Joining the buttons with the map should not be to hard to do, I will peak through your code and see if I can find any reason as to why is not working :)

Posts: 16

Location: Slovakia

  • Send private message

14

Friday, July 10th 2009, 5:11pm

Hi everybody,

As an absolute beginner I tried to modify crusoe.xml file to my needs, but radar doesn't work for me.
You can see it here: www.3dpanoramy.sk/kuriska/pokus.html
The red hotspots work fine, but no sign of a radar at all.
Can anybody tell me what is wrong?

Thanks.

Juraj

15

Monday, July 13th 2009, 10:12am

Hi,

the code is correct, but the radar.swf is too old (from version 1.0.7),
see here:
http://www.3dpanoramy.sk/kuriska/radar.swf

the old radar plugin doesn't work with the "parent" setting,
you need to use the one from the 1.0.8 beta

best regards,
Klaus

Posts: 16

Location: Slovakia

  • Send private message

16

Tuesday, July 14th 2009, 5:06pm

Klaus,

Thanks for your help, my radar works now OK.

Juraj

17

Thursday, February 17th 2011, 8:46am

The Parser error is caused by...

Yo,


put this in the main xml.. or something similar.. the radar setting are the heading .. the x-y are the place of the spots and the heart of the radar (most of the time u like the radar on the spot!!);-)



Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<plugin name="map" url="/map.png" align="righttop" x="10" y="10" 
			keep="true"
			 scalechildren=""
			scale="0.7"
	                destscale="0.7"
	                onclick="action(closemap);"
			/>

	<!-- radar -->
	<plugin name="radar" url="/plugins/radar.swf" zorder="5" origin="righttop"
          edge="center" keep="true"  x="293" y="87" width="80" height="80" 
         />
	<plugin name="spot1" url="/buttons/mappoint.png" zorder="10" origin="righttop" 
          edge="center" keep="true"  x="193" y="287" onhover="showtext(I LOVE KRPANO);" onclick="action(load1);" 
        />
        <plugin name="spot2" url="/buttons/mappoint.png" zorder="10" origin="righttop" 
          edge="center" keep="true"  x="192" y="226" onhover="showtext(I REALLY LOVE KRPANO);" onclick="action(load2);" 
        />

 <action name="load1">
    	set(plugin[spotx].x,193);
    	set(plugin[spotx].y,287);
    	set(plugin[radar].x,193);
    	set(plugin[radar].y,287);
    	 loadpano(1.xml,null,MERGE,BLEND(1));
    	set(plugin[radar].heading,12);
 </action>
    
    <action name="load2">
    	set(plugin[spotx].x,192);
    	set(plugin[spotx].y,226);
    	set(plugin[radar].x,192);
    	set(plugin[radar].y,226);
    	loadpano(2.xml,null,MERGE,BLEND(1));
    	set(plugin[radar].heading,270);
    </action>



<action name="showspots">
	set(plugin[spot1].visible,true);
	set(plugin[spot2].visible,true);
		
	tween(plugin[spot1].alpha,1);
	tween(plugin[spot2].alpha,1);
 </action>
    
<action name="hidespots">
    	set(plugin[spot1].visible,false);
    	set(plugin[spot2].visible,false);
</action>


succes

Cheers
Tuur
Hey Thanks Tuur for this great starting point... just a note though for those of us trying a copy and paste, adding the necessary components, then getting a parser error 2070...
the code includes a "plugin" closing tag on line 21 that is not needed. I cleaned it up ... as above. Works now.

Don't forget to check your URL/Folder locations and add the necessary mappoints and map graphics to your appropriate folder as well.
Cheers!

Posts: 4

Location: Santiago, Chile

Occupation: Graphic Designer

  • Send private message

18

Monday, January 14th 2013, 1:52pm

when you click on the scenes buttons (on the bottom) it does not change the spot on the map :)
This^
How can I fix it? *sad*

Similar threads