You are not logged in.

HansNyb

Professional

  • "HansNyb" started this thread

Posts: 936

Location: Denmark

Occupation: Photographer

  • Send private message

1

Wednesday, May 2nd 2012, 1:10pm

Loading new videos i the player

I wanted to show 5 different videos in one player.
I got everything working perfect but when I try to load next pano I get no respons.
None of my navigation works. Thumbs, combobox, hotspots.
I am locked in the pano with this videos.

Also another weird thing. The editor refuses do generate anty xml for this pano.
Here is the xml.
Any ideas??

<action name="1972" devices="desktop" >
hotspot[video1].playvideo(video/1972-400.flv);play(video1);
</action>
<action name="1981">
hotspot[video1].playvideo(video/1981-400.flv);play(video1);
</action>
<action name="1989">
hotspot[video1].playvideo(video/1989-400.flv);play(video1);
</action>
<action name="2002">
hotspot[video1].playvideo(video/2002-400.flv);play(video1);
</action>


<hotspot name="1972" alpha="1" zorder="92" url="hotspots/1972.png" distorted="true" devices="desktop" visible="true" scale="0.25" ath="216.34" atv="7.5" rx="10" ry="-12" rz="0.98" onclick="1972();play(video1);" />
<hotspot name="1981" alpha="1" zorder="92" url="hotspots/1981.png" distorted="true" devices="desktop" visible="true" scale="0.25" ath="222.34" atv="7.5" rx="10" ry="-12" rz="0.98" onclick="1981();play(video1);" />
<hotspot name="1989" alpha="1" zorder="92" url="hotspots/1989.png" distorted="true" devices="desktop" visible="true" scale="0.25" ath="228.34" atv="7.5" rx="10" ry="-12" rz="0.98" onclick="1989();play(video1);" />
<hotspot name="2002" alpha="1" zorder="92" url="hotspots/2002.png" distorted="true" devices="desktop" visible="true" scale="0.25" ath="234.34" atv="7.5" rx="10" ry="-12" rz="0.98" onclick="2002();play(video1);" />


<hotspot name="video1" zorder="90" devices="desktop|iPad" url="plugins/videoplayer.swf"
alturl="plugins/videoplayer.js"
videourl="video/2009-400.flv"
altvideourl="video/2009-400.mov"
posterurl="video/2009-400.jpg"
ath="223.32" atv="0.82" distorted="true"
width="300" height="170"
scale="0.53" rotate="0"
rx="5.25" ry="14.75" rz="-2.47"
pausedonstart="false" range="250"
loop="false"
volume="1.0"
buffertime="0.1"
updateeveryframe="true"
onvideoready=""
onvideopaused=""
onvideocomplete=""
onhover="showtext(Klik for pause/start igen, buttonstyle);"
onclick="togglepause();"
/>

Hans

HansNyb

Professional

  • "HansNyb" started this thread

Posts: 936

Location: Denmark

Occupation: Photographer

  • Send private message

2

Wednesday, May 2nd 2012, 1:23pm

SOLVED.

I guess the advanced coders here can guess it.

Hans

Tuur

Sage

Posts: 3,169

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

3

Wednesday, May 2nd 2012, 1:27pm

MERGE?
or keep..
Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

Tuur

Sage

Posts: 3,169

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

4

Wednesday, May 2nd 2012, 1:30pm

why not use the m4v version of the video?
Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

HansNyb

Professional

  • "HansNyb" started this thread

Posts: 936

Location: Denmark

Occupation: Photographer

  • Send private message

5

Wednesday, May 2nd 2012, 1:40pm

why not use the m4v version of the video?
Tuur *thumbsup*


Actually I do. It is the H264 mov I use or the iPad just renamed to flv.
Do you mean that flash also would take m4v. I can not find anything about that.

Hans

HansNyb

Professional

  • "HansNyb" started this thread

Posts: 936

Location: Denmark

Occupation: Photographer

  • Send private message

6

Wednesday, May 2nd 2012, 1:48pm

Ok I was to fast. The solved problem just introduced an even more weird problem.

The reason for the freezing of all links except for the video spots was that I used the same name as for the action had.

So renaming the spots to this made all the links to the other panos work and no freezing any more.
<hotspot name="1972s" alpha="1" zorder="92" url="hotspots/1972.png" devices="desktop" visible="true" scale="0.25" ath="216.34" atv="7.5" rx="10" ry="-12" rz="0.98" onclick="1972();" />
<hotspot name="1981s" alpha="1" zorder="93" url="hotspots/1981.png" devices="desktop" visible="true" scale="0.25" ath="222.34" atv="7.5" rx="10" ry="-12" rz="0.98" onclick="1981();" />
<hotspot name="1989s" alpha="1" zorder="94" url="hotspots/1989.png" devices="desktop" visible="true" scale="0.25" ath="228.34" atv="7.5" rx="10" ry="-12" rz="0.98" onclick="1989();" />
<hotspot name="2002s" alpha="1" zorder="95" url="hotspots/2002.png" devices="desktop" visible="true" scale="0.25" ath="234.34" atv="7.5" rx="10" ry="-12" rz="0.98" onclick="2002();" />

The weird problem is that the spot now do not show up at all. Instead the infospot on the table which has the name tex1 moves to the place for the 2002s video hotspot.
AND IT ALSO WORKS AS THIS SPOT.
If I remove it it takes the place of the next one from the bottom. 1989s

Here is a link. http://virtualdenmark.dk/dnm2/nytaar.html
Go to panorama No 6

Hans

7

Wednesday, May 2nd 2012, 1:48pm

Hi,
<action name="1972" devices="desktop" >
hotspot[video1].playvideo(video/1972-400.flv);play(video1);
</action>
numbers as names are not allowed!

see:
http://krpano.com/docu/xml/#name-notes

best regards,
Klaus

HansNyb

Professional

  • "HansNyb" started this thread

Posts: 936

Location: Denmark

Occupation: Photographer

  • Send private message

8

Wednesday, May 2nd 2012, 1:50pm

Hi,
<action name="1972" devices="desktop" >
hotspot[video1].playvideo(video/1972-400.flv);play(video1);
</action>
numbers as names are not allowed!

see:
http://krpano.com/docu/xml/#name-notes

Ok thanks.
But I assume that video1972 is OK?

Hans

Tuur

Sage

Posts: 3,169

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

9

Wednesday, May 2nd 2012, 1:51pm

yes !

it seems so..

look here.. also works on ipad (The distorted video)

the video on the screen.. just a test example..

http://virtualtuur.com/webcam

i export for web from quicktime and use the mobile version (1.8mb) as alt url and the big one for desktop (6.5 mb).

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

HansNyb

Professional

  • "HansNyb" started this thread

Posts: 936

Location: Denmark

Occupation: Photographer

  • Send private message

10

Wednesday, May 2nd 2012, 2:00pm

i export for web from quicktime and use the mobile version (1.8mb) as alt url and the big one for desktop (6.5 mb).


I also use Quicktime but have had hard to find a converter which can make good H264 flv files. All I tried make them much larger than my mov.

But I found some info that you could just rename the mov to flv and that works fine.

Using m4v is not mentioned here but they mention f4v.
http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_Video

Good to know that you can use m4v as well.

Hans

HansNyb

Professional

  • "HansNyb" started this thread

Posts: 936

Location: Denmark

Occupation: Photographer

  • Send private message

11

Wednesday, May 2nd 2012, 2:01pm

numbers as names are not allowed!


Would have been nice if the editor could report this instead of a blank xml.

Hans

HansNyb

Professional

  • "HansNyb" started this thread

Posts: 936

Location: Denmark

Occupation: Photographer

  • Send private message

12

Wednesday, May 2nd 2012, 3:05pm

Got it all working fine on computer now but it seems that iPad can not just load new videos this way.

I have added an extra action like this for 2 of them but the only thing that happens is that the reaction to the start poster image becomes very unresponsive.
When you click the link it just loads an quicktime logo


<action name="video1972" devices="desktop" >
hotspot[video1].playvideo(video/1972-400.flv);play(video1);
</action>

<action name="video1972" devices="ipad" >
hotspot[video1].playvideo(video/1972-400.mov);play(video1);
</action>

Hans

Similar threads