You are not logged in.

1

Thursday, May 21st 2009, 1:07pm

hotspot drawing bug [solved]

Hi,
Almost always when I draw a hotspot with hotspot editor it looks like this:

Is it a known bug?

This post has been edited 2 times, last edit by "r--x" (May 26th 2009, 10:41am)


2

Thursday, May 21st 2009, 6:22pm

I got this for a brief time with a couple of panoramas, then it went away and I haven't seen it again. I suspected at the time it might have been caused by extra garbage in the xml - I was drawing and redrawing the hotspots many times.

3

Thursday, May 21st 2009, 9:04pm

I have this bug on several systems (all), desktop, laptop,
ati, nvidia... beta and non beta krpano...
XP 32bit, 64bit and Vista... It makes drawing
hotspots very difficult, I do not know what to do.
I have no garbage in xmls...
Help me, please!

This post has been edited 3 times, last edit by "r--x" (May 22nd 2009, 4:20pm)


4

Saturday, May 23rd 2009, 4:06pm

Have you tried starting with the same shots, but "fresh" xml ? maybe drop in some basic example xml and then see if the hotspot problem happens ?

5

Saturday, May 23rd 2009, 4:35pm

Have you tried starting with the same shots, but "fresh" xml ? maybe drop in some basic example xml and then see if the hotspot problem happens ?
Yes! You are right! I think following code fragment is wrong,
when I include it in my XML than drawing is not working well:

<view hlookat ="49.009000"
vlookat ="1.153262"
camroll ="0.000000"
fov ="88"
fovmin ="34.068727"
fovmax ="115.000000"
maxpixelzoom ="1.100000"
limitfov ="true"
fisheye ="0.30"
fisheyefovlink="0.50"
stereographic ="false"
architectural ="0.5"
architecturalonlymiddle="false"
limitview ="auto"
hlookatmin ="NaN"
hlookatmax ="NaN"
vlookatmin ="NaN"
vlookatmax ="NaN"
/>

But where is bug?

6

Monday, May 25th 2009, 3:56pm

Hi,

Source code

1
architectural="0.5"


this is the problem, the architectural projection is currently not respected while converting the
mouse screen coordinates to the spherical ones,
just set - architectural to "0.0" - for the moment while drawing hotspots,

I will try to fix this in the next releases,

best regards,
Klaus

7

Tuesday, May 26th 2009, 10:41am

Hi,

Source code

1
architectural="0.5"


this is the problem, the architectural projection is currently not respected while converting the
mouse screen coordinates to the spherical ones,
just set - architectural to "0.0" - for the moment while drawing hotspots,

I will try to fix this in the next releases,

best regards,
Klaus
Thank you very much, it works!