You are not logged in.

1

Thursday, September 19th 2013, 10:02pm

Video in hotspot

I am trying to place a video inside a TV that's inside the tour. The TV is not squared in the center of the tour so I cannot accurately place the video in the TV screen using ath="" and atv="" so I am trying to make a hotspot like this

<hotspot name="tv1" >
<point ath="114.0" atv="-15.6" />
<point ath="113.8" atv="-4.1" />
<point ath="130.3" atv="-5.8" />
<point ath="130.1" atv="-21.5" />
</hotspot>

then use it as parent to contain the video hotspot or layer but the video will not show when placed in the parent hotspot above.

Here is my video hotspot/layer code
Layer method

<layer
name="videospot" parent="hotspot[tv1]"
url="%SWFPATH%/plugins/videoplayer.swf"
alturl="%SWFPATH%/plugins/videoplayer.js"
videourl="videos/welcome2.mp4"
distorted="true"
loop="true"
pausedonstart="true"
range="100"
volume="0.7"
onclick="togglepause(); switch(soundinterface.mute); switch(autorotate.enabled);"
width="100"
height="56"
/>

Hotspot method

<hotspot
name="videospot" parent="hotspot[tv1]"
url="%SWFPATH%/plugins/videoplayer.swf"
alturl="%SWFPATH%/plugins/videoplayer.js"
videourl="videos/welcome2.mp4"
distorted="true"
loop="true"
pausedonstart="true"
range="100"
volume="0.7"
onclick="togglepause(); switch(soundinterface.mute); switch(autorotate.enabled);"
width="100"
height="56"
/>

What am I missing causing the video to not show in the parent?
Am I approaching this the wrong way?

Any help would be appreciated.

Thank you

Alexey Tkachenko

Professional

Posts: 750

Location: Sevastopol, Crimea, Russian Federation

Occupation: Interpreting, Building virtual tours

  • Send private message

2

Friday, September 20th 2013, 8:22am

I once did a test with video inside a TV. I made the videospot distorted, then added Editor plugin and altered RZ RY and RX values in the Editor to perfectly align the video so that it matches the perspective of the TV screen. I think, you should go the same way.

You should play with this values:

Source code

1
2
3
         rx="0.0" 
         ry="0.0" 
         rz="0.0" 
Regards,

Alexey

3

Friday, September 20th 2013, 3:31pm

Thanks Alexey

I tried that but could not get the right values to distort it to the TV Angle.

Making it fit in a hotspot as a child would be a great way to show it (I think)

Thanks for your input, I will give you idea another shot.

Alexey Tkachenko

Professional

Posts: 750

Location: Sevastopol, Crimea, Russian Federation

Occupation: Interpreting, Building virtual tours

  • Send private message

4

Friday, September 20th 2013, 3:42pm

Are you 'guessing' the values from head or you opened the editor plugin to adjust RX RY values:

it's simple add editor to the tour, click "Editor" then "Hotspots" and then press the SPACE BAR and hold it and move mouse and you see how hotspot will rotate in RX and RY. To rotate Z axis, hold R and move the mouse.

Btw, can you post a link to the example?
Regards,

Alexey

5

Saturday, September 21st 2013, 12:12am

THANKS

Still challenging to fir it on the TV

Allowing the video to fit as a child into a polygon hotspot would be the best way to fit it.
I guess this could be considered a "Feature Request"


I sent you and email/PM

Alexey Tkachenko

Professional

Posts: 750

Location: Sevastopol, Crimea, Russian Federation

Occupation: Interpreting, Building virtual tours

  • Send private message

6

Saturday, September 21st 2013, 1:13am

Hi! Just solved the issue and sent a PM to you. No need for any feature requests. I propose another feature request for all of you who are beginners: PLEASE, be more attentive to what is written here. Because if our advice goes unnoticed then there will be no learning and progress at all... *cry*
Regards,

Alexey

7

Saturday, September 21st 2013, 2:53am

I really appreciate what you said but also please understand that I did try for a long time before I posted this simply to avoid this comment.
I did pay attention and told you that I did try rx, ry, rz values and could not get it right but you are simply better than I am on this and one day I will get it too but it's not because I did not pay attention, I am simply not at your level as yet.

Thanks again and I will let you know how it work out.

Edited
I tried the code and there was still a gap on the top, I did get it close to this before but with your help and little more push I think I have it at a very acceptable spot after playing with the numbers little bit more.


THANK YOU!
THANK YOU!
THANK YOU!

This post has been edited 2 times, last edit by "thevtman" (Sep 21st 2013, 3:48am)


Posts: 1,850

Occupation: Virtual Tours - Photography - Krpano developer

  • Send private message

8

Saturday, September 21st 2013, 3:50am

I've run into the same issue but for HTML5 video. HTML5 video will not accept all aspects, if you don't use an aspect it likes it will scale down giving you extra black space.
KRPano Developer: Portfolio ::Gigapixel Tagging Solutions - Porfolio 2 :: Facebook :: Twitter :: reddit.com/r/VirtualTour

9

Saturday, September 21st 2013, 6:29pm

Thanks for your input sachagriffin, I think I got it working a bit better with what Alexey gave me. Changing and testing a few numbers, see what happens when I change the values gave me an idea on what to do next time.

It's a bit tricky though.

Thanks guys

10

Tuesday, September 24th 2013, 4:49pm

I just want to say thanks again to Alexey Tkachenko

The tip you gave me to use the editor is helping me so much. The guessing game would have had me insane by now.

Thanks a lot to all who helped.

martyhr

Intermediate

Posts: 333

Location: CZ

  • Send private message

11

Tuesday, September 24th 2013, 11:08pm

Hi thevtman,

can you post your link to see the result?

12

Wednesday, September 25th 2013, 6:54am

This is not a complete project, actually it's not the final tour. I went to see the client and I had my camera so I just shoot these images.

http://virtualtourswindsor.com/example/
This link will be removed soon

Still not perfect but the two on the patio took me about two minute to align. A few more practice and I will be a pro getting it done in seconds.

I have one issue with the editor.

In the editor, I can hold down the mouse and press, space, r, d, shift and ctrl. I noticed that if I press shift or ctrl which sizes the hotspot up and down, I cannot get the space and r to work.
Basically after I use the shift and ctrl and try to hold down the mouse and press r or space it will not perform the actions it was meant to perform, it actually sizes the hotspot although I am holding space or r..

Is this a bug in the editor?

Similar threads