You are not logged in.

martyhr

Intermediate

  • "martyhr" started this thread

Posts: 334

Location: CZ

  • Send private message

1

Thursday, April 2nd 2015, 12:52pm

problem with picture and parent hotspot

Hi,
it must be something very easy but I do not figure it out.

I have hotspot and want to show a picture after onclick next to the hotspot.

I used hotspot as a parent of a picture.

It work after starting tour, but if I go to the next scene and back to the scene with hotspot, picture is not bvy the hotspot any more.

Here is the tour. Hotspot "i" shows the name of a hill. Close to the hotspot. If you go to the other scene and back, picture is not on the right place any more. Or use the "home button" on the topright to call the scene 1.

It must be somewhere in the parent parameter.Or??
http://www.virtualczech.cz/vrchlabimobile/MUJindex.html

Thanks in advance

Tuur

Sage

Posts: 3,172

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

2

Thursday, April 2nd 2015, 1:02pm

Hi,

in this case i would advice to make a quick and dirty bare bone example to test and play with.
I'm sure you can do that in 5 minutes, and that you'll find the problem in 6..

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

Alexey Tkachenko

Professional

Posts: 757

Location: Sevastopol, Crimea, Russian Federation

Occupation: Interpreting, Building virtual tours

  • Send private message

3

Thursday, April 2nd 2015, 1:16pm

In Chrome Web GL I see "Cerna hora" in top left corner constantly. And in Opera Flash it appears first near the "info" hotspot and after I go to another pano and return back it appears in top left corner.
Regards,

Alexey

martyhr

Intermediate

  • "martyhr" started this thread

Posts: 334

Location: CZ

  • Send private message

4

Thursday, April 2nd 2015, 4:56pm

Hmm, I made clean sample as TUUR adviced.
Just two scenes.
First scene has one hotspot which is parent to layer.

If I start tour, looks OK, then go to second scene and back to the first.No image layer any more. I do not understand.
http://www.virtualczech.cz/parentsample/

code inside the firt scene is
<layer name="imagetextinfo" url="skin/cernahora.png" keep="" scale="0.8" align="" visible="true" x="30" y="-30" parent="hotspot[spott]" onclick="" />
<hotspot name="spott" url="skin/tour-info.png" ath="151.423" atv="-11.504" onclick="" />

Tuur

Sage

Posts: 3,172

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

5

Thursday, April 2nd 2015, 5:45pm

I think the keep="true" in the layer in your example is making problems.
I made a quick bare bone and it seems to work just fine.

http://www.virtualtuur.com/krpano/htsp_parent/1/

xml: http://www.virtualtuur.com/krpano/htsp_parent/1/tour.xml

Hope it helps

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

martyhr

Intermediate

  • "martyhr" started this thread

Posts: 334

Location: CZ

  • Send private message

6

Thursday, April 2nd 2015, 6:31pm

I also played with keep but had to miss something.

Yes, now it works if I remove keep. I also tried to set all layers otside the scenes.
Just like all my photos. I set all my photos-layer first in XML folowed with scenes.

That is why i was lost.

Anyway, thanks Tuur. Now I can go back to my original tour.