You are not logged in.

servaas

Intermediate

  • "servaas" started this thread

Posts: 204

Location: Belgium

  • Send private message

1

Thursday, June 25th 2015, 4:40pm

showtext.xml

Aloha,

Just had a 'funny' issue...
I've updates a few real estate projects with the showtext.xml, which is awesome by the way, but something strange happens..

Everything works fine except with the spaces who have the name 'de inkom - l'entrée'.

These are the codes where you can see the names :

Inside the tour.xml

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<scene name="scene_inkom" title="inkom" onstart="" thumburl="panos/inkom.tiles/thumb.jpg">

		<view hlookat="2.992" vlookat="0.039" fovtype="MFOV" fov="100.000" maxpixelzoom="2.0" vlookatmax="+67" vlookatmin="-66" fovmin="60" fovmax="120" limitview="range" />


		<preview url="panos/inkom.tiles/preview.jpg" />

		<image type="CUBE" multires="true" tilesize="512" progressive="false">
			<level tiledimagewidth="2546" tiledimageheight="2546">
				<cube url="panos/inkom.tiles/%s/l3/%v/l3_%s_%v_%h.jpg" />
			</level>
			<level tiledimagewidth="1273" tiledimageheight="1273">
				<cube url="panos/inkom.tiles/%s/l2/%v/l2_%s_%v_%h.jpg" />
			</level>
			<level tiledimagewidth="637" tiledimageheight="637">
				<cube url="panos/inkom.tiles/%s/l1/%v/l1_%s_%v_%h.jpg" />
			</level>
			<mobile>
				<cube url="panos/inkom.tiles/mobile_%s.jpg" />
			</mobile>
		</image>

		<!-- place hotspots here 
		-->
		<hotspot name="spot1" style="skin_hotspotstyle" ath="-0.921" atv="17.150" linkedscene="scene_salon" />
		<hotspot name="spot2" style="skin_hotspotstyle_R" ath="-170.922" atv="5.822" linkedscene="scene_kamer_01" />

	</scene>


The in the interface.xml

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<panoramas current="scene_salon">
		<pano name="scene_salon" tooltip="de woonkamer - le salon" title="salon" floor="f0" />
		<pano name="scene_terras" tooltip="het terras - la terrasse" title="terras" floor="f0" />
		<pano name="scene_keuken" tooltip="de keuken - la cuisine" title="keuken" floor="f0" />
		<pano name="scene_inkom" tooltip="de inkom - l'entrée" title="inkom" floor="f0" />
		<pano name="scene_kamer_01" tooltip="kamer 01 - chambre 01" title="kamer 01" floor="f0" />
		<pano name="scene_kamer_02" tooltip="kamer 02 - chambre 02" title="kamer 02" floor="f0" />
		<pano name="scene_badkamer" tooltip="de badkamer - la salle de bain" title="badkamer" floor="f0" />
		<pano name="scene_kamer_03" tooltip="kamer 03 - chambre 03" title="kamer 03" floor="f0" />
		<pano name="scene_kamer_04" tooltip="kamer 04 - chambre 04" title="kamer 04" floor="f0" />
	</panoramas>


And the map.xml

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<floor name="f0" title="Niveau 0" mapurl="%SWFPATH%/floorplans/0.png">
			<floorbutton crop="35|0|35|35" onovercrop="35|35|35|35" />	
			<spot name="scene_salon" x="190" y="110" heading="-90" />
			<spot name="scene_terras" x="160" y="30" heading="-90" />
			<spot name="scene_keuken" x="160" y="215" heading="-90" />
			<spot name="scene_inkom" x="215" y="210" heading="-90" />
			<spot name="scene_kamer_01" x="175" y="270" heading="180" />
			<spot name="scene_kamer_02" x="170" y="340" heading="180" />
			<spot name="scene_badkamer" x="160" y="300" heading="-90" />
			<spot name="scene_kamer_03" x="150" y="385" heading="180" />
			<spot name="scene_kamer_04" x="195" y="450" heading="180" />
			
		</floor>


Here is the example : http://immo-virtueel.be/krpano/2029067.html

Can anyone tell me why the 'tooltip' doesn't work on 'de inkom' using Flash as well as html5 ? Nothing appears but the hotspots work well ... *confused*
I replaced the é by an normal e, but no succes.

Anyone an idea ?

Thanks in advance !
Servaas

This post has been edited 1 times, last edit by "servaas" (Jun 25th 2015, 5:09pm)


Umalo

Professional

Posts: 1,047

Location: Osijek, Croatia, EU

  • Send private message

2

Thursday, June 25th 2015, 10:26pm

http://immo-virtueel.be/krpano/2029067.h…p,a b c d e f);
You see that only definition is not taking care about special chars + maybe utf encoding:

http://www.devx.com/tips/Tip/14068

servaas

Intermediate

  • "servaas" started this thread

Posts: 204

Location: Belgium

  • Send private message

3

Friday, June 26th 2015, 7:30am

ok.. I just figured out that is was the apostrophe(') in l'entrée ...

Didn't have the time already to check out your links but I wonder if this is a bug ?

Greetz
Servaas

servaas

Intermediate

  • "servaas" started this thread

Posts: 204

Location: Belgium

  • Send private message

4

Saturday, June 27th 2015, 9:54am

I checked it out with the devx tips, but unfortunately it does not work with the '

I found a thread from 2012 where was said that most special characters are not possible with showtext...
Is this still the case Klaus ?

Danke ! *thumbup*
servaas

Umalo

Professional

Posts: 1,047

Location: Osijek, Croatia, EU

  • Send private message

5

Saturday, June 27th 2015, 11:15am

"New" Showtext implemented by Klaus is overriding old Showtext and it is working fine with '
It must be something wrong with your code. I just explored and see that you didn't change your tooltip definitions as suggested.

<pano name="scene_inkom" tooltip="de inkom - l'entrée" title="inkom" floor="f0"/>

Have you tried with:
<pano name="scene_inkom" tooltip="de inkom - l'entrée" title="inkom" floor="f0"/>
Edit: ' -> & # 3 9 ;

This post has been edited 1 times, last edit by "Umalo" (Jun 27th 2015, 3:09pm)


servaas

Intermediate

  • "servaas" started this thread

Posts: 204

Location: Belgium

  • Send private message

6

Saturday, June 27th 2015, 2:39pm

Hi Umalo,

Thanks for your reply!

I must confess that I haven't read the suggestions about the tooltip definitions. But now I will :-)

But I don't see any difference between the two scripts.. *unsure*

Source code

1
<pano name="scene_inkom" tooltip="de inkom - l'entrée" title="inkom" floor="f0"/>
and

Source code

1
<pano name="scene_inkom" tooltip="de inkom - l'entrée" title="inkom" floor="f0"/>



Do I miss something ?

Cheers!
Servaas

Umalo

Professional

Posts: 1,047

Location: Osijek, Croatia, EU

  • Send private message

7

Saturday, June 27th 2015, 3:09pm

isntead of ' put & # 3 9 ; (with no spaces between)

servaas

Intermediate

  • "servaas" started this thread

Posts: 204

Location: Belgium

  • Send private message

8

Monday, June 29th 2015, 8:28am

unfortunately no succes...
see here

This is the code


*blink*

UPDATE
I also tried with these codes and with variable succes :-/

a. text stops after the l
b. works fine
c. works fine
d. does not work
e. does not work

This post has been edited 1 times, last edit by "servaas" (Jun 29th 2015, 4:13pm)


Umalo

Professional

Posts: 1,047

Location: Osijek, Croatia, EU

  • Send private message

9

Monday, June 29th 2015, 10:20pm

Hoh, it took me some time but here you go:


In your action load_spots change this line:

Source code

1
set(plugin[get(rspot)].onhover, show_tooltip(get(panoramas.pano[get(ref)].tooltip)));
to:

Source code

1
set(plugin[get(rspot)].onhover,escape(text_tmp,get(panoramas.pano[get(ref)].tooltip));show_tooltip(get(text_tmp)););

Enjoy

Posts: 1,850

Occupation: Virtual Tours - Photography - Krpano developer

  • Send private message

10

Wednesday, July 1st 2015, 2:46am

This is how it works...

Source code

1
showtext('Welcome to Dantanna&amp;#39;s Tavern', buttonstyle);


http://www.seeit360.com/dantannas
KRPano Developer: Portfolio ::Gigapixel Tagging Solutions - Porfolio 2 :: Facebook :: Twitter :: reddit.com/r/VirtualTour

servaas

Intermediate

  • "servaas" started this thread

Posts: 204

Location: Belgium

  • Send private message

11

Wednesday, July 1st 2015, 11:02am

HURAY!
It works.

Thanks a ton !

I never could fine this alone.
So, thanks again :-)

Cheers,
Servaas