You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Saturday, November 23rd 2019, 10:57pm

Two problems with IE 11 - navigation hotspots not working and black image on panorama videos

Hello,

I built a panorama and things work fine in Firefox and Chroms but I ran into two problems on IE 11:1. On my version number of IE (11.864.17763.0) on WIndows 10 navigation hotspots work but on the clients IE version (11.805.1763.0) they don't. For some reason nothing happens on hotspot click. The console or showlog don't show anything.
My action:

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<action name="skin_navigationstyle_click" scope="local">
		copy(hs_name, caller.name);
    	if(caller.linkedscene, copy(hs_linkedscene, caller.linkedscene); 
		if(caller.linkedscene_lookat, txtsplit(caller.linkedscene_lookat, ',', hs_lookat_h, hs_lookat_v, hs_lookat_fov); ); 
		if(caller.type == hotspot, set(caller.enabled, false)); 
		skin_hidetooltips(); 
		skin_loadscene(get(hs_linkedscene), get(skin_settings.loadscene_blend)); 
		if(hs_lookat_h !== null, skin_lookat(get(hs_lookat_h), get(hs_lookat_v), get(hs_lookat_fov)); ); 
		skin_updatescroll(); );		
		update_active_map_button();
	</action>


2. Panorama videos always show a black frame for a few seconds even though I set a poster url. The poster image shows up on Firefox and Chrome but not in IE (happens on both versions, mine and the older one).


Any ideas? Thank you!
[Edit] If I change the tour.html like described here: https://krpano.com/forum/wbb/index.php?p…&threadID=10021
it seems to fix at least the black frame problem. Maybe also the other problem. I couldn't test it yet since it's a pain in the a** to downgrade ie to a specific version number. I managed to downgrade it to 11.1 and there hotspots work *confused*

This post has been edited 1 times, last edit by "steoberg" (Nov 24th 2019, 9:47am)


2

Sunday, November 24th 2019, 7:41pm

Hi,

what krpano version do you use?

Best regards,
Klaus

3

Monday, November 25th 2019, 5:40am

Hi Klaus,

I'm using krpano 1.20.
What I forgot: Hotspots also work when the Document Mode in IE11 in the developer tools is set to 10.

Thanks

[Edit] I could try on the clients computer now and I notice hotspots work when I click several times or when the onclick is on children of the hotspot, not the hotspot itself. But only with content="IE=10". If I put content="IE=edge" then nothing works. No interaction at all.

[Edit2] Sorry the version is 1.20.2, the newest version. Not 1.20. I just noticed also some panoramas on the krpano website don't work. Like the Virtual Tour Paris.
The IE Version I'm testing on: 11.476.18362.0

[Edit3] We did a panorama once with 1.19 and that one works also in IE. Is it possible to download older versions of krpano?

This post has been edited 4 times, last edit by "steoberg" (Nov 25th 2019, 10:56am)


4

Monday, November 25th 2019, 12:34pm

Hi,

I was able to locate the problem.
There will be soon a fixed version.

Additionally here a quick workaround - add these lines into the html file before the embedpano() call:

Source code

1
2
3
4
5
if (navigator.msPointerEnabled)
{
  navigator.__defineGetter__("msPointerEnabled", function(){return false;});
  navigator.__defineGetter__("pointerEnabled", function(){return true;});
}


Just as note - the problem happens only on certain older IE11 versions and when using a touch-screen.

Best regards,
Klaus

5

Monday, November 25th 2019, 2:37pm

Thank you Klaus! Now it works fine :)
But any idea about the second problem? Pano videos stay black for a few seconds before they start playing.

Thanks!