You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Wednesday, November 20th 2013, 10:39am

more lens flare in tour

how can i make different lens flares in different scenes, each scene's flare position is different..

2

Wednesday, November 20th 2013, 10:49am

could i put different code of lens flare <lensflare name="lf0" set="DEFAULT" ath="45.42035" atv="-37.161349" /> into different scenes to define each flare, i did this ,but lens flare will not show..

360boy

Intermediate

Posts: 224

Location: Mexico City

Occupation: Virtual tours, Krpano coding, Graphic Design, Photographer, Panographer

  • Send private message

3

Monday, November 25th 2013, 5:51pm

Hi! You can create whatever amount of lensflares into a scene, just use the tag for them and name them differently.

Check this example of an actual tour of mine:

Source code

1
2
3
	<lensflare name="lf0" set="FLARE" visible="true"  ath="80" atv="-28" size="1.50" blind="0.20" blindcurve="2.00" />
	<lensflare name="lf1" set="FLARE" visible="true"  ath="209" atv="-48" size="1.50" blind="0.20" blindcurve="2.00" />
	<lensflare name="lf3" set="FLARE" visible="true"  ath="209" atv="-48" size="1.50" blind="0.20" blindcurve="2.00" />


For this to work I had to define the FLARE set as:

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
	<lensflareset name="FLARE" url="lensflare.jpg">
    <flare name="f01" pixsize="128" pixupos="0"   pixvpos="0" color="0xffffff"  pos="+0.00" scale="0.130" />
    <flare name="f02" pixsize="128" pixupos="256" pixvpos="0" color="0x200a05"  pos="-0.40" scale="0.100" />
    <flare name="f03" pixsize="128" pixupos="128" pixvpos="0" color="0x967878"  pos="+0.30" scale="0.100" />
    <flare name="f04" pixsize="128" pixupos="256" pixvpos="0" color="0x2b2d14"  pos="+0.60" scale="0.092" />
    <flare name="f05" pixsize="128" pixupos="128" pixvpos="0" color="0x46140a"  pos="+0.40" scale="0.050" />
    <flare name="f06" pixsize="64"  pixupos="512" pixvpos="0" color="0x142800"  pos="+0.25" scale="0.018" />
    <flare name="f07" pixsize="128" pixupos="384" pixvpos="0" color="0x211e19"  pos="+2.30" scale="0.400" />
    <flare name="f08" pixsize="64"  pixupos="512" pixvpos="0" color="0x280f00"  pos="+1.20" scale="0.050" />
    <flare name="f09" pixsize="64"  pixupos="512" pixvpos="0" color="0x212400"  pos="+1.70" scale="0.045" />
    <flare name="f10" pixsize="128" pixupos="128" pixvpos="0" color="0x0f1e4b"  pos="+2.30" scale="0.50" />
    <flare name="f11" pixsize="128" pixupos="128" pixvpos="0" color="0x002850"  pos="+3.40" scale="0.30" />
	</lensflareset>


If lensflare are not showing it can be because lensflare image is missing (lensflare.jpg in the example) and remember also that lensflare is a flash only feature.

Check it out. ;-)

Luis

Similar threads