You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Tuesday, April 8th 2014, 3:11am

Hotspots disappear when tour is online

Hi there

Hoping someone can help me with this issue.
My tour works perfectly locally, but when uploaded to a server, all of my hotspots disappear.
I am using the latest version of the krpano tools and viewer (which fixed my problems with scrollarea, awesome!)

http://www.xequals.co.nz/virtualtour/logan/test15/tour.html

Strangely though, when looking it at via tour_editor.html, the hotspots are there.
I don't think there's anything particularly interesting / unique about these hotspots that should make them disappear. Is this a known issue, where hotspots can disappear when running online?

Thanks in advance for your help.
Best

Alex

Arsdezi

Intermediate

Posts: 174

Location: Ukraine

  • Send private message

2

Tuesday, April 8th 2014, 4:30am

Solution of your problem

Hi, Alex!
At local you see flash version of virtual tour, when running online start prefer a HTML5 version(try flash prefer online: http://www.xequals.co.nz/virtualtour/log…?html5=fallback).
And if you look error from krpano player you see 2 errors(push "O" on keboard):
WARNING: hotspot[cuba-reception-day] skipped flash file: ... WARNING: plugin[cuba-reception-info] skipped flash file: ...

And.. the solution to your problem is very simple! *g*
Because you use wrong and null alternative files from hotspots and layer:
<hotspot name="cuba-reception-day"
type="image" url="skin/hotspot-reception-day.png"
alturl="..."

<layer name="cuba-reception-info"
type="image" parent="hotspot[cuba-reception-day]"
url="skin/hotspot-reception-reveal.png"
alturl="..."

Documentation about alturl - http://krpano.com/docu/xml/#hotspot.alturl

Your image for html5 is "..." -null! *g*
Delete this dots in alturl or all alturl line and will be work fine!
*tongue*
BTW. You must use alternative files for audio and video if you want them to play on all types of browsers/devices! *attention*
http://krpano.com/plugins/videoplayer/#videourl
http://krpano.com/plugins/soundinterface/#html5

PS: nice tour!
Panoreal — to make and see this wonderful world! *whistling*

This post has been edited 1 times, last edit by "Arsdezi" (Apr 8th 2014, 5:21am)


3

Wednesday, April 9th 2014, 2:12am

Hi Arsdezi!

You are so super helpful, thank you so much!
Your solution worked perfectly, and I will create some alt videos / audio so all devices can see it.

I am very grateful for your time, and won't forget this for the next tour :)
Thank you again, you are awesome!

Alex