You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

  • "AkilaNinomiya" started this thread

Posts: 8

Location: Nishi-Jin, Kyoto

  • Send private message

1

Tuesday, December 16th 2014, 7:14pm

How to start to load the gyro.js

At starting up 360 video on iOS8, I want to start with the gyroscope.
But default krpano sample don't start with the gyro.
What & how to edit the XML file?
|=====================
| Akila Ninomiya
| Panoramania Inc.
| http://panoramania.co.jp/
|=====================

2

Wednesday, December 17th 2014, 4:18pm

Hi,

look into the videointerface.xml and there at this part:

Source code

1
2
3
4
5
6
<!-- add the gyroscope plugin -->
<plugin name="videointerface_gyro"
        url.html5.and.no-desktop.and.panovideosupport="%SWFPATH%/plugins/gyro.js"
        enabled="false"
        onavailable="videointerface_enablemenuitem(configmenu, gyro);"
        />


and change there the 'enabled' setting from 'false' to 'true'.

Best regards,
Klaus

3

Thursday, August 18th 2016, 3:05pm

@klaus.krpano I'm having the same issue. I'm using the default tour.xml file with gyro enabled and have also added auto rotate and little planet intro. The main xml file is referencing the vtourskin.xml file. I have edited the plugin line to read:


<plugin name="skin_gyro" keep="true" url="" html5_url="%SWFPATH%/plugins/gyro2.js" softstart="1.0" enabled="true" onavailable="skin_arrange_buttons();" devices="html5" />

However the tour starts with the little planet intro - then goes into auto rotate and there is no gyro active on the phone or in the buttons. However, if I then go to another scene or rotate the device, the gyro button appears and if I press it it activates gyro and stays active after clicking on different scenes until i deactivate it.

Is this a bug or am I missing something here?

4

Saturday, August 20th 2016, 9:59am

Hi,

the gyro plugin is waiting for the system/device/browser for gyro events to become available,

and in some cases the browser isn't just sending any gyro events for some time...
(I'm not fully sure now, but I think that's an iOS problem)

Best regards,
Klaus