You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

221

Thursday, December 17th 2015, 2:39pm

Headset name

Hello,

Is there a way to get the name of the selected headset preset?

Greetings,

Samir

222

Friday, December 18th 2015, 9:43am

how to zoom a scene in VR mode

I can view my 360pano with oculus DK2 in krpano 1.19-pre3 version, But I don't feel comfortable about the distance of the scene, how can I control it?

223

Wednesday, December 23rd 2015, 8:45am

Hi,
Is there a way to get the name of the selected headset preset?
The 'headset presets' are not a native feature, they are defined by the webvr.xml.

There is no variable that contains the current headset name, but you could extend the webvr.xml for this case.

I can view my 360pano with oculus DK2 in krpano 1.19-pre3 version, But I don't feel comfortable about the distance of the scene, how can I control it?
When rendering via the WebVR API the browser itself controls the fov ('distance of the screen'). That means that should be the same like in any other native Oculus Rift App...

Best regards,
Klaus

224

Wednesday, December 23rd 2015, 9:53am

how to control the fov of 360pano in DK2



When rendering via the WebVR API the browser itself controls the fov ('distance of the screen'). That means that should be the same like in any other native Oculus Rift
How can I change the fov of the scene in VR mode ,I have change the view[fov] in tour.xml,also the element of plugin[webVR] ,but all of this do not work, my scene became much more bigger in DK2 than google box, or nomal mode.

225

Wednesday, December 23rd 2015, 10:25am

That's not possible - 'the browser itself controls the fov' - and sorry, it wouldn't make sense too! Otherwise the fov and the further Rift processing (lens distortion and timewarp) wouldn't match...

Compare the fov with native Oculus Rift apps (not with Cardboard!) - it should be the same!

When not comfortable try adjusting the IPD in the 'Oculus Configuration Utility'.

Best regards,
Klaus

jeromebg

Professional

Posts: 804

Location: Angers - France

Occupation: Photographer

  • Send private message

226

Wednesday, December 23rd 2015, 10:54pm

klaus great tool

but I have the following problem


sometimes shows me the button "Enter VR" and sometimes not.

clean the cache and similar things, but does not work me.


I use a example in version 1.19 pre 3

My device is a Moto X, 2nd generation

android 5.0.1

thanks for the help


I've been reported same issue by two users with the Moto X (Ghost), have you found a solution ?

227

Thursday, December 24th 2015, 9:22am

can not limit view on mobile phone

normal on pc,but can not limit view on mobile phone(android)

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
	<scene name="scene_1cw" title="1cw" onstart="" thumburl="panos/1cw.tiles/thumb.jpg" lat="" lng="" heading="">

		<view hlookat="0" vlookat="0" vlookatmax="66" fovtype="MFOV" fov="110" fovmin="90" fovmax="125" limitview="range" />

		<preview url="panos/1cw.tiles/preview.jpg" />

		<image type="CUBE" multires="true" tilesize="512">
			<level tiledimagewidth="1792" tiledimageheight="1792">
				<cube url="panos/1cw.tiles/%s/l2/%v/l2_%s_%v_%h.jpg" />
			</level>
			<level tiledimagewidth="1024" tiledimageheight="1024">
				<cube url="panos/1cw.tiles/%s/l1/%v/l1_%s_%v_%h.jpg" />
			</level>
		</image>

		<!-- place your scene hotspots here -->

	</scene>


also normal in 1.18.5 ,only got wrong in 1.19

228

Sunday, January 3rd 2016, 6:10pm

Cannot enter in VR mode

Hi, I have a tour created on 1.18 that I would like to try with VR.

So this is what I did:

1) Downloaded 1.19 pre3
2) Opened KR Pano Tools and on Update tab I dropped my tour folder. It was updated with no error
3) Copied the webvr_cursor_80x80_17f.png, webvr.xml and webvr.js to my plugins folder.
4) On begin of my config.xml I added the following lines:

Source code

1
2
     <!-- webvr.xml - WebVR plugin, enter/exit VR buttons, VR cursor, VR setup --><include url="plugins/webvr.xml" />      <plugin name="WebVR" mobilevr_fake_support="true" /> 
     <include url="skin/vtourskin.xml" />      <!-- set skin settings: bingmaps? gyro? thumbnail controlling? tooltips? -->



5) Then on my skin.xml I added a new button:

Source code

1
<layer name="skin_btn_vr"     style="skin_base|skin_glow" crop="0|384|64|64"  align="bottom"      x="140"  y="4"   scale="0.5" onclick="showVR();" />



6) And the enterVR() action I created:

Source code

1
	<action name="showVR">		webvr.enterVR(); </action>



But when I open a scene and click the enterVR button it doens't change to VR. Actually it doens't do anything, no error, nothing...


What am I missing? Please tell me if you need to attach any file or upload the tour...

Thanks in advance...

This post has been edited 3 times, last edit by "rbasniak" (Jan 3rd 2016, 6:40pm)


tittu

Beginner

Posts: 12

Location: France

  • Send private message

229

Tuesday, January 5th 2016, 3:49pm

In my opinion, your forgot to add

Source code

1
onloaded="copy(webvr, plugin[WebVR]);"
when you include the plugin. So when you try to use

Source code

1
webvr.enterVR();
it does not work.

230

Wednesday, January 6th 2016, 6:13pm

Distortion with Oculus Rift

There's a little bit of image distortion with WebVR (Firefox nightly) and krpano when moving the head. Is this something to be expected or can it be fixed with some settings? It seems to be a different kind of distortion than on a desktop monitor, where the image gets modified more the closer you get to the border of the view. I'm using a Ricoh Theta photo for testing.

231

Saturday, January 9th 2016, 10:04am

What kind of distortion do you mean?
Not the lens-pre-distortion, or?!

232

Saturday, January 9th 2016, 12:11pm

Bug Little Planet and backgroundsound

If I set Little planet to true and use the background sound, the intro view stops on the nadir. So, I set it to false and used the littleplanet intro plugin.

Olivier

233

Saturday, January 9th 2016, 2:49pm

What kind of distortion do you mean?
Not the lens-pre-distortion, or?!


It's a bit difficult to describe, but the left part of the image seems to be a bit stretched horizontally. Thus when you rotate your head with the Oculus from right to left things in the image appear to become stretched. The effect isn't very strong but it's enough to make the image appear wobbly when moving the head. Here's the code I'm using (with krpano 1.19-pr3):

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<krpano onstart="startup()">
        <action name="startup">loadscene('eins', null, MERGE, ZOOMBLEND(1.2));</action>
        <include url="%SWFPATH%/plugins/webvr.xml"/>
        <style name="vr_menu_style" depth="800" visible="true"/>
        <scene name="eins">
                <image>
                        <sphere url="../images/test-image.jpg"/>
                </image>
                <view hlookat="0" vlookat="0" fov="120"/>
        </scene>
        <plugin name="WebVR" />
</krpano>

234

Monday, January 11th 2016, 9:05am

What kind of distortion do you mean?
Not the lens-pre-distortion, or?!


Actually this can be reproduced with the demo, too: http://d8d913s460fub.cloudfront.net/krpa…x.html?v=119pr3 If you look at the Paris 2D panorama with the Oculus DK2 and focus on vertical lines and then look up/down, you can see the lines don't stay 100% vertical. It's a bit like as if a little fisheye effect is still in place.

Scott Witte

Intermediate

Posts: 292

Location: Milwaukee, WI USA

Occupation: Professional Photographer

  • Send private message

235

Tuesday, January 12th 2016, 7:10am

VR Mode distortion example

Klaus -- not sure if this is what danieln is experiencing or something entirely different. On my 2nd VR Mode attempt I notice a lot of barrel distortion in the image. It can be pretty well corrected using VR Setup but I suspect the objective is for automatic detection and correction with no user involvement where possible. I see this in both Safari and Chrome in iOS 9.2, iPhone 6s. Here is a screen grab:


jeromebg

Professional

Posts: 804

Location: Angers - France

Occupation: Photographer

  • Send private message

236

Wednesday, January 13th 2016, 10:31am

iphone loading issue

Hi, just bought an iphone6+ to test webvr because one of my clients had loading problems with a tour I did.
I have indeed a problem on iphone, sometimes some cube face just don't load and I have no errors in the log...
On android I have never this issue, it can take some time but never fails.
If someone have a clue it would be nice, can't deliver this tour with this issue on iphone...
THX !

237

Wednesday, January 13th 2016, 11:40am

Hi,
Actually this can be reproduced with the demo, too: http://d8d913s460fub.cloudfront.net/krpa…x.html?v=119pr3 If you look at the Paris 2D panorama with the Oculus DK2 and focus on vertical lines and then look up/down, you can see the lines don't stay 100% vertical. It's a bit like as if a little fisheye effect is still in place.
When using the WebVR API (Oculus Rift) then the browser and Oculus Runtime are doing the lens-distortion - that means the pano should look and distort like in native Oculus Rift apps. krpano doesn't do any additional distortion or so.

The lens distortion of the Oculus Rift itself isn't perfect - it depends on a lot of factors like the exact position of your eyes inside the headset. The only way to have an bit a control of that distortion is via the Oculus Rift configuration tool.


Klaus -- not sure if this is what danieln is experiencing or something entirely different. On my 2nd VR Mode attempt I notice a lot of barrel distortion in the image. It can be pretty well corrected using VR Setup
For mobile devices without native WebVR API krpano does the lens distortion itself - the form and amount of distortion depends on the individual headset and can't be auto-detected - therefore the 'VR Setup' menu with some presets and the possibility to adjust the settings.


because one of my clients had loading problems with a tour I did.
I have indeed a problem on iphone, sometimes some cube face just don't load and I have no errors in the log...
No error would be strange...

When the server is slow or busy and reports a loading error or times-out krpano still tries the loading again retrycount times before reporting an error in the log, no loading and no error is not normal.

Is that problem related to 1.19 pre-release 3? (because posting here)
If not, please open a separate thread and post there the link to the example.

Best regards,
Klaus

jeromebg

Professional

Posts: 804

Location: Angers - France

Occupation: Photographer

  • Send private message

238

Wednesday, January 13th 2016, 12:26pm

No error would be strange...

When the server is slow or busy and reports a loading error or times-out krpano still tries the loading again retrycount times before reporting an error in the log, no loading and no error is not normal.

Is that problem related to 1.19 pre-release 3? (because posting here)
If not, please open a separate thread and post there the link to the example.

Thanx answering Klaus.
It seems a bit better now that I removed all %SWFPATH%, but problem still happens some times (see screenshot)

And here is the link to the tour : http://www.covecreekproductions.com/tours/kenmont/vr.html
This loading problem only happens on my iphone 6+, never had a problem on my LG G3...

239

Wednesday, January 13th 2016, 12:42pm

Hi,

%SWFPATH% or not doesn't matter to loading errors when the path itself is correct.

I have tested your tour now some time (also with an iPhone 6+) and it was basically working, but on one scene I've got an loading error about the preview.jpg and the hotspots/map.png, but on the next try (without browser loading) it was working - and that means the server itself responded with an loading error!

Best regards,
Klaus

jeromebg

Professional

Posts: 804

Location: Angers - France

Occupation: Photographer

  • Send private message

240

Wednesday, January 13th 2016, 2:04pm

Hi,

%SWFPATH% or not doesn't matter to loading errors when the path itself is correct.

I have tested your tour now some time (also with an iPhone 6+) and it was basically working, but on one scene I've got an loading error about the preview.jpg and the hotspots/map.png, but on the next try (without browser loading) it was working - and that means the server itself responded with an loading error!

Best regards,
Klaus

Does that mean the server is too slow ?
I have the same tour hosted on amazonaws and have the same issues : https://kenmontkenwood-files.s3.amazonaws.com/vr/vr.html

I also tried another tour on my server, same issue on iphone, no issue on android.
here is a screenshot of safari debug resources

and the tour link : http://www.360images.fr/angersvr

why do I have loading problems on iphone and never on android ?

This post has been edited 1 times, last edit by "jeromebg" (Jan 13th 2016, 2:29pm)