You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

281

Wednesday, February 24th 2016, 8:33pm

Hi,
do you know why it's happening and how to get rid of it?
That's due tessellation and related to the extreme distortion of the pannini projection.
I will consider adding settings for manually increasing the internal tessellation.

It start i have some twitch , fiew second and after that, it works good...
What exactly do you mean with 'twitch'?
A rendering performance problem during blending?

The 1.19 uses WebGL and framebuffers for the pano-blending, that needs a bit more GPU resources (but therefore allows 'correct' blending without artifacts and display errors). But so far I haven't seen a system that performance more worse due this.

Btw - with what system and GPU do you test?

For comparison maybe test with 'html5=css3d' - if that performs better, then the low WebGL-performance of the system is the problem.

Best regards,
Klaus

282

Thursday, February 25th 2016, 12:16pm

Yes rendering performance at start, not during blending, if i move camera after the first scene loaded, css 3d not work.

perf test on AMD graphic card a radeon 68xx and a 7850 both intel CPU

This post has been edited 1 times, last edit by "MrTie" (Feb 29th 2016, 9:34am)


283

Sunday, February 28th 2016, 12:02pm

Multiple videos with vr

Hi E,
I am trying to find out if it is possible to play stereoscopic 360video in VR glasses? I also would like to add hotspots and be able to view 5 different videos without taking the glasses off. Krpano 1.19.3 offers 360 video however you can only play single video in it. Am I right?

philkrom

Beginner

Posts: 35

Location: Montpellier France

Occupation: Zooomez cofounder

  • Send private message

284

Sunday, February 28th 2016, 5:12pm

Only one click to switch to vrmode ?

Hi

On this tour
http://static.zooomez.fr/vr/fontfr/

To launch VR I have to click twice :

1st time on the glasses in the toolbar




2nd time on the larger glasses



Why 2 clicks ? Is there any way to enter VR mode with only ONE click (in the toolbar) ?

Hope you can help !

Best regards !
Philippe - Newbie in krpano code but very interested in everything about Oculus and VR devices *w00t*

Cofounder of the Zooomez project - zmz.fr - map on this link
If you want to support our project, please like our Facebook page *thumbsup*

Umalo

Professional

Posts: 1,048

Location: Osijek, Croatia, EU

  • Send private message

285

Sunday, February 28th 2016, 6:03pm

Hi
On this tour
http://static.zooomez.fr/vr/fontfr/
To launch VR I have to click twice :
1st time on the glasses in the toolbar
Why 2 clicks ? Is there any way to enter VR mode with only ONE click (in the toolbar) ?
Hope you can help !
Best regards !

Hi
This tour is made by Panotour and I think best place would be to ask this quesion on their forum, but as Panotouor is using Krpano as base so we can try to help.
As they are using similar but different code structure I see that they are calling javascript to start the VR tour.

Source code

1
onclick="js(accessWebVr());

Open index_skin.xml and find this line of code and replace it with:

Source code

1
onclick="webvr.enterVR();"

Umalo

Professional

Posts: 1,048

Location: Osijek, Croatia, EU

  • Send private message

286

Sunday, February 28th 2016, 7:11pm

Swf Path

Why url layer where SWFPATH is used contatns also path from to the xml file where layer was defined? Exmample: Link

This is layer defined from included xml file from folder plugins.
I would expect that url is something like: %SWFPATH%/plugins/textfield.swf not like now: ../plugins/%SWFPATH%/plugins/textfield.swf

@Klaus: Is this feature or bug? Will this be adapted as it turns out by some customer feedback, on some devices browser is throwing errors by the fact that folder where xml is stored is also part of the elemet url. Can't share my example but used upper link to Krpano example where this is visible.

287

Sunday, February 28th 2016, 8:18pm

Hi,
Why url layer where SWFPATH is used contatns also path from to the xml file where layer was defined? Exmample: Link

This is layer defined from included xml file from folder plugins.
I would expect that url is something like: %SWFPATH%/plugins/textfield.swf not like now: ../plugins/%SWFPATH%/plugins/textfield.swf

@Klaus: Is this feature or bug? Will this be adapted as it turns out by some customer feedback, on some devices browser is throwing errors by the fact that folder where xml is stored is also part of the elemet url. Can't share my example but used upper link to Krpano example where this is visible.

That's a feature - see here:
http://krpano.com/docu/xml/#url

Quoted

When a relative path will be used as url value, then the path will be automatically adjusted to be relative to the xml file in which the url attribute was defined.

That means the relative path will be added to the url value during xml parsing.

But any url placeholders will be resolved later during loading - and a placeholder itself can be anything - any value, a relative path or an absolute path. And in the case when the placeholder is an absolute path, the parts before the placeholder will be removed.

But that can't be related to a browser-related-problems, that behavior is always the same.

Best regards,
Klaus

Umalo

Professional

Posts: 1,048

Location: Osijek, Croatia, EU

  • Send private message

288

Sunday, February 28th 2016, 8:39pm

Quoted

That means the relative path will be added to the url value during xml parsing.
But any url placeholders will be resolved later during loading - and a placeholder itself can be anything - any value, a relative path or an absolute path. And in the case when the placeholder is an absolute path, the parts before the placeholder will be removed. But that can't be related to a browser-related-problems, that behavior is always the same.
Best regards,
Klaus
Am I wrong when I understand this like this: %SWFPATH% placeholder is than in this case threated as absolute path (to Krpano viewer) and in that case all before (path to his xml file) wil be ignored when creating object in Viewer. Than error can't be related to path at all and I need to explore what is going wrong on this specific device. I was just astonished not knowing that before, so simple trace of url confused me and took in wrong direction thinking that maybe something crutial is changed in latest Krapno versions. Luckily this is not the case *thumbsup*

289

Monday, February 29th 2016, 10:19am

Hi,

right! ;-)

And I have thought about that - and with the next releases the loading error messages will show the parsed/resolved urls - then that should be less confusing.

Maybe I will also pre-check for the url attribute placeholders during the xml parsing to avoid adding the relative path to the urls when not necessary - then that should be even more less confusing ;-).

But as said when there is a problem, then that's not related to wrong viewer behavior.

Best regards,
Klaus

Umalo

Professional

Posts: 1,048

Location: Osijek, Croatia, EU

  • Send private message

290

Monday, February 29th 2016, 11:45am

Hi,
right! ;-)
And I have thought about that - and with the next releases the loading error messages will show the parsed/resolved urls - then that should be less confusing.
Maybe I will also pre-check for the url attribute placeholders during the xml parsing to avoid adding the relative path to the urls when not necessary - then that should be even more less confusing ;-).
But as said when there is a problem, then that's not related to wrong viewer behavior.
Best regards,
Klaus
Thanks, at least another small improvement...on the way....

291

Tuesday, March 1st 2016, 4:08pm

virtual tour from cylindrical and spherical images

how can i build mixed virtual tour from cylindrical and spherical images together with one vtour-configuration file?

Tuur

Sage

Posts: 3,191

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

292

Tuesday, March 1st 2016, 4:14pm

Please ask your question ONE time on the forum.
Give it some days or so.. and then maybe 'bumb' it.. but please don't post the same question all over the place..
There was also somebody else doing this..

The answer could be..
Throw the panos on the droplet and see in the terminal or how it is called on windows .. there it asks for your cylindrical a question. Answer that.

Try this first and see what happens.
Then you can go from there.

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

293

Tuesday, March 1st 2016, 4:28pm

Please ask your question ONE time on the forum.
Give it some days or so.. and then maybe 'bumb' it.. but please don't post the same question all over the place..
There was also somebody else doing this..

The answer could be..
Throw the panos on the droplet and see in the terminal or how it is called on windows .. there it asks for your cylindrical a question. Answer that.

Try this first and see what happens.
Then you can go from there.

Tuur *thumbsup*


i am sorry. i am just beginner in this forum. i need to solve this problem urgently. can you help me please.. i need config settings for automatically generate both cylindrical and spherical, without hand write

294

Tuesday, March 1st 2016, 10:03pm

Final version or New Pre Release

Hi Klaus,
You make great software for us.

I want to ask you about 1.19. we develop software especially for VR with krpano. when will release Final or new pre release version of 1.19?

Thank you so much.

augustommm

Beginner

Posts: 34

Location: Goiânia-Goiás-Brazil

Occupation: Photographer

  • Send private message

295

Wednesday, March 2nd 2016, 8:28pm

Soundinterface problem on 1.19 PR 3

Hello guys!


I'm having some errors using soundinterface plugin.
I've opened a thread on the plugin sub-forum, and the user spacerywirtualne is trying to help me but maybe some of you can also help me out.


Here is the link to the thread:

Sound files failing to open sometimes - 1.19 pr 3

296

Saturday, March 5th 2016, 9:16am

Performance on Gear VR devices

Hi,
While the view on high-end smartphones for Gear VR (Samsung S6, S7, Note 4...) is quite good, the performance is not so good.
You can clearly see thee lag, it hurt eyes and - basicly the tour is unusable.
Of course, the resolution on these devices is quite high, but maybe there are some recommendations on how to optimize tour or viewer? Or it is undoable in general?


Thanks,
Tomas

297

Sunday, March 6th 2016, 2:42am

stereo pano

I am trying to find how to make a stereo pano with using separately left and right pictures.
Does krpano can do it?
Where can I find a manual how to use it?

298

Sunday, March 6th 2016, 1:28pm

stereo

Stereo panorama from vray - Beginners Questions - krpano.com Forum
http://www.krpano.com/forum/wbb/index.ph…61676#post61676

Posts: 3

Location: Saarbrücken

Occupation: Softwareentwickler

  • Send private message

299

Sunday, March 6th 2016, 2:42pm

Finale Version 1.19

Hallo,

gibt es eigentlich einen ungefähren Termin, wann die finale Version 1.19 zum Download bereitstehen wird? Weitere Frage: Wir haben 1.18.5 lizensiert. Diese Lizenz gilt auch für 1.19?!?

Viele Grüße aus SB,

Erik Hoffmann

300

Tuesday, March 8th 2016, 1:22pm

How to add hotspot in still image ?

Hi ,

I am very new in KRpano and using1.19 beta version of KRPano , i want to add some still images into my vtour with parorama images, but when i am adding hotspot by editor it is showing hotspot size extremely bigger which is covering whole screen but it is working , now when i switch to VR mode it shows still image and hotspot very small upto 3-5 pix and whole screen is black.


Please help me to fix this problem.

My code is here :-


<scene name="still_home_1" title="still-Front of Home-4" onstart="" thumburl="panos/RWA1.tiles/thumb.jpg" lat="" lng="" heading="">
<view hlookat="0" vlookat="0" fovtype="MFOV" fov="120" maxpixelzoom="2.0" fovmin="70" fovmax="140" limitview="auto"/>
<preview type="FLAT" url="panos/RWA1.tiles/preview.jpg"/>
<image hfov="0.90" vfov="0.666667" voffset="0.00">
<cylinder url="panos/RWA1.tiles/pano.jpg"/>
</image>
<display details="24" />
<hotspot name="spot1" style="skin_hotspotstyle" ath="100.519" atv="-2.737" linkedscene="still_home_2" />

</scene>


*confused*

Thanks in advance.