You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Saturday, January 16th 2016, 1:52pm

Can't display a layer type="container"

Hey guys,

Totally newbie question here:

I'm just pasting this simple code (which I took from the krpano demo folder) into my tour.xml

Source code

1
<layer name="topbar"    type="container" align="lefttop"    width="100%" height="50" bgcolor="0x000000" bgalpha="0.5" />



I simply expect to see a frame displaying. Right ? But nothing does display.

I'm getting crazy, cause it's something so basic and I can't manage to make it work . What am I missing ?

jeromebg

Professional

Posts: 849

Location: Angers - France

Occupation: Photographer

  • Send private message

2

Saturday, January 16th 2016, 2:14pm

A container layer shouldn't be closed this way but :
<layer type="container" ....>
</layer>
Is it in a scene or outside, if outside and you want to display it in all your scenes then add keep="true"

3

Saturday, January 16th 2016, 3:02pm

Ooh, yea, thanks a lot jeromebg. I've forgot the keep="true" in this case. I've used it in other tests and it also wasn't working, but because I didn't remove the url="...".

Everything is clear now. And thank you, you also made me understand what this keep="true" is all about.

Have a good day, Merci !

Tuur

Sage

Posts: 3,340

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

4

Saturday, January 16th 2016, 4:39pm

Quoted

A container layer shouldn't be closed this way but :
<layer type="container" ....>
</layer>

This is not true!
Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur