You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Thursday, July 7th 2016, 6:18pm

Problem with a video hotspot in VR on mobile!

Hello everyone

I'm using krpano for about a month now and I've created a more complex tour for an upcoming project. Now it seems that I've reached my limits, so I need your help.
To get an impression of what I'm talking about, here are my tour and my xml-code .

I have created a video hotspot of a coworker which you can start and pause by clicking the info-button next to him. It works great on my PC (in Chrome), even in WebVR, but as soon as I switch to my mobile devices (Android), the video just doesn't start playing.

I hope you guys can help me, I hope it's just a rookie mistake.

Best wishes
Fabian

PS: I know the code isn't really clean, but I'm fairly new to coding. Any mistakes or improvements are highly recommended ;-)

2

Saturday, January 7th 2017, 3:47am

I'm also facing the same issue... anyone have a suggestion so you don't have to touch the screen to start the video playing?

Neil

3

Saturday, January 7th 2017, 6:29pm

Hi,

the touch to enter the VR mode could be used to play (and directly pause) the video at the beginning. Resuming later a paused video is possible without user-touch. The krpano 'webvr' example works that way.

Best regards,
Klaus

4

Thursday, January 12th 2017, 8:55pm

Hi~

Any code hints on what needs to be changed for this fix to work with hotspots?

The video does play where and when it is supposed to so almost there~

Thanks in advance

5

Monday, January 16th 2017, 1:18pm

Hi~

Any code hints on what needs to be changed for this fix to work with hotspots?

The video does play where and when it is supposed to so almost there~

Thanks in advance
I'd like to know how to do this as well. Please advise. Thank you in advance everybody.

6

Monday, January 16th 2017, 10:08pm

I'm just about there:

replace all the plugin sytax with the hotspot syntax and in the actions use: hotspot[videospot] instead of plugin[video]

https://krpano.com/plugins/videoplayer/


That should get you 90% there. I still have an issue im trying work out though~

Thanks to Klause again on this one~

Tuur

Sage

Posts: 3,173

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

7

Monday, January 30th 2017, 1:48pm

Hi,

this should work.

- place this in your webvr.xml
change the onclick of the layer: webvr_enterbutton to:
onclick="video_auto_start();webvr.enterVR();"

- make sure this is somewhere:

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
	<events name="video_events" devices="mobile.or.tablet" keep="true"
	        onmousedown="video_auto_start();"
	        onremovepano="if(xml.scene != video_scene, hotspot[video].seek(0); hotspot[video].pause(); );"
	        />
	
			
	<action name="video_auto_start">
		if(video_auto_start !== true,
			if(hotspot[video].ispaused,
				hotspot[video].play();
				delayedcall(0.1, hotspot[video].pause() );
				set(events[video_events].onmousedown, null);
				set(video_auto_start, true);
			  );
		  );
	</action>


- This could be the onclick of your video hotspot:
onclick="if(hotspot[video].ispaused, hotspot[video].play();, hotspot[video].pause());"

Hope it helps!
Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

8

Sunday, March 12th 2017, 12:56pm

Hi folks.

I´ve tried to implement this in my tour.
But unfourtanetly it does not work for me.

Does this work for all the video-hotspots in the entire tour?
Or does the video has to be in the pano where you start the webvr ?

I start the webvr for example in pano1 and then move through the tour to pano5 with the distorted video-hotspot.
There I´ve made play and pause buttons to start and stop the video.

But altough your code is in the right position (i think) the video won´t start.

Here is the link to my tour: http://data.kuck.info/stanton/tour.html
It´s about the fith pano in the row with an organplayer.

Any ideas ?

Thanks for your help...
Best regards ...
Christian

This post has been edited 1 times, last edit by "q-ki" (Mar 19th 2017, 12:53pm)