You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

KiboOst

Trainee

Posts: 83

Location: France

Occupation: TD

  • Send private message

21

Wednesday, October 26th 2016, 2:12pm

I have problem with onvideocomplete: actually, nothing happend !

Source code

1
2
3
4
5
6
7
<plugin name="video"
            	url.html5="%SWFPATH%/plugins/videoplayer.js"
            	url.flash="%SWFPATH%/plugins/videoplayer.swf"
            	pausedonstart="true" loop="false" volume="1.0" buffertime="1.0" playbackrate="1.0"
            	onloaded="add_video_sources();set(layer[skin_btn_vr].enabled,true);tween(layer[skin_btn_vr].alpha, 1.0);"
            	onvideocomplete="trace('end');loadscene(nextscene);"
    	/>


What am I missing ? *cry*

22

Wednesday, October 26th 2016, 5:35pm

Illegal instruction: 4

I have downloaded the latest krPano 1.19-pr8 and installe it. I drag-and-drop two pictures onto the applet and I receive from the Terminal this message: Illegal instruction: 4
My last krPano 1.18.5 is still working well.
I trying to install my license to 1.19, nothing happen.
I'm affraid to trash the 1.18 if the newer doesn't work.
What is wrong ? I didn't find this message in searching the forum.


Jacques

23

Friday, October 28th 2016, 10:04am

Suggestion :

OK for the testing server, but it would be interesting to open also the "tour-editor.html" file

24

Tuesday, November 1st 2016, 12:46pm

Hi,
and I receive from the Terminal this message: Illegal instruction: 4
Sorry, no idea at the moment... the latest krpano Mac versions was changed for OSX Sierra support, but should basically work back to OSX 10.9 (at least in my tests they do).

So this is either this a OSX or CPU compatibility problem or a Gatekeeper/code-signing problem...

Therefore:
What OSX version?
What CPU do you have?
Everything else default or is something custom?


OK for the testing server, but it would be interesting to open also the "tour-editor.html" file
What do you mean?

Best regards,
Klaus

25

Wednesday, November 2nd 2016, 8:30am

<skin_settings
webvr="false"

doesn't disable the button in the menu

26

Wednesday, November 2nd 2016, 11:51am

webvr="false"

doesn't disable the button in the menu
That's not possible - when the skin_settings.webvr setting is disabled, then the webvr plugin will not be loaded and then there will be no webvr onavailable event or webvr.isavailable state and so also no vr button be added...

27

Wednesday, November 2nd 2016, 4:00pm

Hello,
I apologise if this is a repeated question, but i could not find an answer to my specific problem:

I'm running 1.19-pr8, making a presentation for cardboardVR. I have 5 hotspots, in each a short inline video. I would like to have these videos play when using the crosshair cursor (during VR viewing), only they start playing after the screen is touched (both on android/ios) and not when the crosshair overlaps with the video. Is there a workaround for this? I read something about this being a limitation on IOS, but this means it should work on android already, but it doesn't.

28

Wednesday, November 2nd 2016, 4:10pm

We have updated to the latest release. WE can now play the pano video on iphone ios 10. However, for some reason once the user touches the screen, the native player is shown until the user hits done, the krpano video is playing again in 360 mode and functioning as expected.

Do you know a reason why the native player shows on first touch only?
I have the same inside a wrapped Titanium app. Everything opens fine and the video starts playing without a touch. As soon as I hit the VR button in the skin it will open the videos in a native overlay and when I click "done" it stays away. The videos will play inline when I switch rooms. Just the first click on the VR button seems to open all videos in the fullscreen overlay

29

Saturday, November 5th 2016, 2:03am

Hello Klaus!

We recently wanted to update to PR8 (from PR3) but we found a problem with it. We have some hotspots that are rendered using canvas elements, and for some reason these do not show up visually. The hotspots seem to be there because their onover actions for example do work, but the graphics are not visible. The same code works in the PR3 version though. Any idea what might cause this, and if there's a workaround?

Cheers!

30

Friday, November 11th 2016, 9:29am

Hi,
I'm running 1.19-pr8, making a presentation for cardboardVR. I have 5 hotspots, in each a short inline video. I would like to have these videos play when using the crosshair cursor (during VR viewing), only they start playing after the screen is touched (both on android/ios) and not when the crosshair overlaps with the video. Is there a workaround for this?
Each video-instance would require a user-interaction like a touch to be able to start playing. That's a core non-krpano-related mobile limitation.

A workaround would be using only ONE videoplayer for all these hotspots and changing only the videourl via the playvideo() action. In this case only one initial touch would be required - e.g. the first touch via the onmousedown event could be used to start playing a video and directly after starting pause it, later play or video-change calls are possible without additional touch.

See included webvr example for something similar - there the videopano will be handled that way.

I have the same inside a wrapped Titanium app. Everything opens fine and the video starts playing without a touch. As soon as I hit the VR button in the skin it will open the videos in a native overlay and when I click "done" it stays away. The videos will play inline when I switch rooms. Just the first click on the VR button seems to open all videos in the fullscreen overlay
Make sure that the krpano viewer and the videoplayer plugin are up-to-date. Then the native iPhone videoplayer shouldn't be used.


We recently wanted to update to PR8 (from PR3) but we found a problem with it. We have some hotspots that are rendered using canvas elements, and for some reason these do not show up visually. The hotspots seem to be there because their onover actions for example do work, but the graphics are not visible. The same code works in the PR3 version though. Any idea what might cause this, and if there's a workaround?
Use renderer="css3d" for the <hotspot>.

Best regards,
Klaus

31

Friday, November 11th 2016, 5:34pm

Use renderer="css3d" for the .

Many thanks, it works now. Outside VR mode only, of course. In the final version will hotspots like this (rendered with code) work inside VR mode too?

32

Wednesday, November 16th 2016, 8:47am

I have the same inside a wrapped Titanium app. Everything opens fine and the video starts playing without a touch. As soon as I hit the VR button in the skin it will open the videos in a native overlay and when I click "done" it stays away. The videos will play inline when I switch rooms. Just the first click on the VR button seems to open all videos in the fullscreen overlay
Make sure that the krpano viewer and the videoplayer plugin are up-to-date. Then the native iPhone videoplayer shouldn't be used.


All versions are: krpano 1.19-pr8 (videoplayer, webvr, krpano.js).I'll try to check it again.

Posts: 3

Location: Boston

Occupation: Media consulting and video production

  • Send private message

33

Thursday, November 17th 2016, 12:11am

Videos won't stop playing in WebVR example

Hi Klaus;

In the WebVR example on Mac desktop browsers (Chrome, Safari and Firefox on Mac OSX 10.11, El Cap), it seems like videos won't stop playing once initiated.

When you click on a video from the main window, the video plays fine. But when you click the "Home" button, the audio from the video can be heard. I suppose the video is continuing to play in the background?

I created an example below. I didn't change any code; I only swapped the media files in the "video" folder.
http://www.moreyummy.com/wp-content/test/examples/webvr/

This question may have been asked before by forum user Virtuoza back in April, 2016, but I don't think it was addressed. My apologies if it was, and if so, could someone please direct me to the solution.

Thank you.


P.S. I may have fixed this issue, but Klaus, it would be good if you could help us validate to make sure ...


In Line 99 of krpano_vr.xml, I noticed that the video event was ignoring desktops. So I added ".or.HTML5" to the code. Viola, problem fixed.


<events name="video_events" devices="mobile.or.tablet.or.HTML5" keep="true"

This post has been edited 1 times, last edit by "surfermedina" (Nov 17th 2016, 1:10am)


34

Tuesday, November 22nd 2016, 3:45pm

Hi,
This question may have been asked before by forum user Virtuoza back in April, 2016, but I don't think it was addressed. My apologies if it was, and if so, could someone please direct me to the solution.
Sorry, it seems I have missed that...

In Line 99 of krpano_vr.xml, I noticed that the video event was ignoring desktops. So I added ".or.HTML5" to the code. Viola, problem fixed.
Right, that was the problem - the video pause call was only done on mobiles and tablets. The example will be fixed in the next release.

Best regards,
Klaus

35

Monday, December 5th 2016, 2:41am

KRPano1.19 content can't show in Android 4.4.2 Webview

Hi!

I try to play KRPano 1.19 contents on Android Webview based app. But it can't.
The error message says "Adobe flashplayer or Html5 browser with WebGL or CSS3D support required!"

When I use KRPano 1.18, it can play contents correctly.

Is there any changes on system requirements on KRPano 1.19?

Please tell me!

abuethe

Beginner

Posts: 21

Location: Geesthacht

Occupation: Systemadministrator

  • Send private message

36

Friday, December 9th 2016, 8:28pm

Solved: Desktop Chrome broken ? (Mac OS Sierra)

Pretty sure it worked once, but as of today for me I canĀ“t seem to play even the simplest normal tour with chrome. Not with the testing server, not online. Anyone else?

Only a empty window with all buttons working - yet no pano to see :)

My testurl: http://panoteam.de/360/gst/index.html - runs on everything BUT Desktop Chrome :(

- even worse - it seems that other panos from for example down to 1,19-pr4 are also broken :(


Good lord - it turned out, that disabling hardware acceleration solved the problem I was encountering. Took me a while to figure that out. Ok. Never mind, Klaus! :)

This post has been edited 3 times, last edit by "abuethe" (Dec 11th 2016, 7:26pm)


martyhr

Intermediate

Posts: 328

Location: CZ

  • Send private message

37

Thursday, December 22nd 2016, 1:58pm

Christmas present

We used to get Christmas presents from Klaus every year. Shall we look forward to get some this year as well?

38

Saturday, December 24th 2016, 10:33am

Hi,

no sorry, unfortunately no special Christmas presents this year, but therefore many news next year!

Merry Christmas and a Happy New Year to everyone!

Klaus

philkrom

Beginner

Posts: 35

Location: Montpellier France

Occupation: Zooomez cofounder

  • Send private message

39

Monday, January 9th 2017, 11:30am

KRPano + HTC Vive ?

I am using VR since 2014 with Oculus DK1 and DK2 with Krpano tours. But I recently bought an HTC Vive, and if someone could explain the way I can display a tour on this device, it would be very helpfull. *whistling*

Best regards !
Philippe - Newbie in krpano code but very interested in everything about Oculus and VR devices *w00t*

Cofounder of the Zooomez project - zmz.fr - map on this link
If you want to support our project, please like our Facebook page *thumbsup*

40

Monday, January 9th 2017, 11:56am


I am using VR since 2014 with Oculus DK1 and DK2 with Krpano tours. But I recently bought an HTC Vive, and if someone could explain the way I can display a tour on this device, it would be very helpfull.

Best regards !
You need Steam, SteamVR and browser with WebVR-support (Chromium or Firefox Nightly). https://webvr.info/