Sie sind nicht angemeldet.

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: krpano.com Forum. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

  • »Alexey Tkachenko« ist der Autor dieses Themas

Beiträge: 718

Wohnort: Sevastopol, Crimea, Russian Federation

Beruf: Interpreting, Building virtual tours

  • Nachricht senden

1

Freitag, 10. März 2017, 12:15

Sound on Android mobile disappeared

Hi everyone! ;-)

I was working on several projects recently and noted that main background sound of these VTs was not working at all (tested on 3 phones, 2 Redmi Note 4 and one Caterpillar, Chrome browser). Desktop version works okay. There are short sounds in one of these VTs, playded after clicking hotspots, and these sounds work well. What seems strange to me is that sound in these VTs was working well some time ago (about a week ago, maybe), so the reason may be in some Chrome update which broke Krpano soundinterface 'user screen tap waiting' code.

Here's the backbone example of this : http://vt.most-inform.com/bugs/sound/

Can anyone confirm this on some other mobiles (android and iOS)?
Regards,

Alexey

benji33

Fortgeschrittener

Beiträge: 244

Wohnort: France

Beruf: Senior Software engineer

  • Nachricht senden

2

Mittwoch, 15. März 2017, 15:05

Yes same for me with Chrome 56 on Android and also Chrome Canary for Android with the sound interface.

Test : krpano actions on a button to stop sound and play sound restore the background sound.

No issue with other browsers.
No issue with direct Javascript+WebAudio call.

Dieser Beitrag wurde bereits 1 mal editiert, zuletzt von »benji33« (15. März 2017, 15:22)


  • »Alexey Tkachenko« ist der Autor dieses Themas

Beiträge: 718

Wohnort: Sevastopol, Crimea, Russian Federation

Beruf: Interpreting, Building virtual tours

  • Nachricht senden

3

Donnerstag, 23. März 2017, 14:31

Today I've found out that playsound(); from onclick event of a layer works fine, whereas playsound from "startup" action (autorun="onstart") doesn't work (Redmi Note 4, Android 6). Old iphone 4s has no such issues.
Regards,

Alexey

Beiträge: 4

Wohnort: VLC

Beruf: photographer

  • Nachricht senden

4

Freitag, 7. April 2017, 15:59

Today I've found out that playsound(); from onclick event of a layer works fine, whereas playsound from "startup" action (autorun="onstart") doesn't work (Redmi Note 4, Android 6). Old iphone 4s has no such issues.
Alexey what do you mean with that? Is there a solution? I just did a whole project and it was point less to have audio with the VR versión. With the last version of chrome it does not work. Do i have to change any parameter? It works well in mobile version, BUT, it does not work the autoplay audio in the first scene. In all the other works like a charm. That´s in the coreVR XML. Any clue if i can change anything would go properly? Is a bug of the latest version of chrome but its there any solution?



krpano>
<!-- Global variables used by actions and plugins -->
<krpano
tour_soundson="true"
tour_soundsvolume="100"
tour_autotourenabled="false"
tour_autorotateenabled="false"
tour_controlmodemousetype="drag"
tour_controlmodetouchtype="drag"
tour_fullscreen="false"
tour_displaymap="false"
tour_displaythumbnails="true"
tour_displayfloorplan="false"
tour_displayinfo="false"
tour_displayspots="true"
tour_displaycontrols="true"
tour_language="en" />
<krpano tour_gyroscopedevices="true" devices="no-desktop.and.html5" />
<krpano tour_vrdevices="true" devices="html5" />
<krpano videos_sounds_path="%FIRSTXML%" devices="html5" />
<krpano videos_sounds_path="%SWFPATH%" devices="flash" />
<krpano projection_current_params="view.fisheyefovlink=0.5&amp;view.architectural=0.0&amp;view.pannini=0.0&amp;view.fisheye=0.0&amp;view.stereographic=false" />


<krpano vrtourdevice.desktop="desktop" vrtourdevice.tablet="tablet" vrtourdevice.mobile="mobile" />
<krpano vrtourdevicescale.desktop="1.0" vrtourdevicescale.tablet="1.0" vrtourdevicescale.mobile="2.0" />
<action name="vrtourcurrentscale" autorun="preinit">
mul(stagescale,get(vrtourdevicescale));
</action>
Top

  • »Alexey Tkachenko« ist der Autor dieses Themas

Beiträge: 718

Wohnort: Sevastopol, Crimea, Russian Federation

Beruf: Interpreting, Building virtual tours

  • Nachricht senden

5

Freitag, 7. April 2017, 16:12

Hi)

Check out my test link again (clearing cache): http://vt.most-inform.com/bugs/sound/

code

Quellcode

1
playsound(bgsound, 'bgsound.mp3|bgsound.ogg', 0);
inside "startup" action doesn't work.

The same code works from onclick event of a layer (click black layer at the righttop).


this is the case for Android 6, Redmi Note 4 phone.


Here's xml: http://vt.most-inform.com/bugs/sound/tour.xml
Regards,

Alexey

6

Montag, 10. April 2017, 10:32

I can verify this problem!

Hey!

I just want to note that we experience the same issues and hope that it will be fixed soon...
Our customer is complaining about the lack of sound and with chrome as the most popular browser on android this is unbearable :-/

Cheers

samadi

Anfänger

Beiträge: 25

Wohnort: Iran

Beruf: Tehran,Alborz,nazarabad,

  • Nachricht senden

7

Samstag, 30. September 2017, 19:53

sound work html5 mobile has problem

Hey!

I just want to note that we experience the same issues and hope that it will be fixed soon...
Our customer is complaining about the lack of sound and with chrome as the most popular browser on android this is unbearable :-/

Cheers


Hi
at this latest tour I have play sound on the mobile and desktop.

desktop is ok and mobile isnot work sound.

www.livepano.ir/atabak/tour.html


Quellcode

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<plugin name="sound" 
       url="plugins/soundinterface.swf"
       alturl="soundinterface.js"
       keep="true"
       onloaded="startup();"
	   
       />
	<plugin name="soundinterface"
	        url.flash="%SWFPATH%/plugins/soundinterface.swf"
	        url.html5="%SWFPATH%/plugins/soundinterface.js"
	        rootpath="sound"
	        preload="true"
	        keep="true"
			mut="false"
			alturl="plugins/soundinterface.js"
	        />
	<!-- start playing the sound -->
	
	<krpano onstart="playsound(bgsnd, '001.mp3|001.ogg'); loadscene(scene_001,null,MERGE);"/>
	
	<!-- a button to pause/play the sound -->
	<plugin name="snd" url="skin/soundonoff.png" align="righttop" x="20" y="20" alpha="0.25" scale="0.5" onover="tween(alpha,1);" onout="tween(alpha,0.25);"
	        crop="0|0|50|50"
	        onclick="pausesoundtoggle(bgsnd); switch(crop, 0|0|50|50, 0|50|50|50);"
			keep="true"
	        />


thanks

Dieser Beitrag wurde bereits 1 mal editiert, zuletzt von »samadi« (30. September 2017, 20:09)


8

Montag, 12. März 2018, 05:37

I have the same problem, only onclick event can play sound. I need onover event sound too, any solution?