You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Tuur

Sage

  • "Tuur" started this thread

Posts: 3,111

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

1

Thursday, December 28th 2017, 11:29am

Mac Safari 10.13.2 360 video playback ISSUE

Hi,

i just updated to the newest mac Siera update 10.13.2.

Now i find problems with playback of 360 video.
Audio plays, video not...
Chrome and firefox are fine.
I did a reboot, but offline as well as online i find problems.
'Tours' or projects that worked fine don't run the 360 video any more.

No errors, and yes i know about the autostart and how to fix that.

Maybe somebody can confirm this?

Any clue's?
*cry*

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

This post has been edited 4 times, last edit by "Tuur" (Dec 28th 2017, 12:52pm)


Tuur

Sage

  • "Tuur" started this thread

Posts: 3,111

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

3

Thursday, December 28th 2017, 3:37pm

That is iOS.
I had not that problem, when i understand right.

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

4

Tuesday, January 2nd 2018, 11:11am

Nope, the video playback issue is still there on Safari Desktop/MacOS

5

Tuesday, January 9th 2018, 3:55pm

Hi,

it's a core bug in Safari itself (you know - Apples new software quality ;-))

I have now already wasted several hours/days trying to find out what triggers that bug but without results so far, there is no logic to see behind that bug...

At least there is a possible, but bad performing workaround - when rendering the video first into a canvas element and then using that canvas as webgl texture, it at least works...

The IE11 browser requires the same workaround, so it's possible trigger/enable the IE11 workaround also for Safari by some xml code - e.g. add this anywhere in the xml:

Source code

1
2
<!-- temporary and bad performing workaround for the Mac Safari 11.0.2 pano-video bug -->
<set var="device.ie" val="true" if="device.mac AND (device.safariversion GE '11.0.2')" />


But I will keep researching of course.

Best regards,
Klaus

6

Tuesday, January 9th 2018, 6:04pm

thanks klaus,
do you know if that bug is acknowledged by apple?

7

Tuesday, January 9th 2018, 9:11pm

do you know if that bug is acknowledged by apple?

Not that I know, but I have reported it now here:
https://bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=181445

8

Friday, January 12th 2018, 3:33pm

video ready fired after full video is loaded

Maybe is this issue also related,

my scene onloadcomplete event is only fired and the isvedeoready is only true after the whole video is loaded in safari (Version 11.0 (13604.1.38.1.6)

or has anyone else seen this problem and has a fix?

9

Friday, January 12th 2018, 3:42pm

Maybe is this issue also related,
No, that's not related - this here is a about a Safari bug in Safari version 11.0.2.
The black-video-texture there seems to be caused by a Safari internal video-conversion bug.

In Safari 11.1 (available as preview) this bug is already fixed.

As temporary workaround the code from above could be used (that workaround will be also applied automatically in next krpano release for that Safari version).


Quoted

onloadcomplete event is only fired and the isvedeoready is only true after the whole video is loaded
That could be also related to the video or the server - is it a 'faststart' mp4 (mp4 moov headers at the file begin) and has the server gzip compression disabled for mp4?

Tuur

Sage

  • "Tuur" started this thread

Posts: 3,111

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

10

Thursday, January 25th 2018, 5:54pm

I had hopes for Safari 11.0.3 .. but .. *wacko*

The fix ^ works though.

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

11

Thursday, January 25th 2018, 6:01pm

Hi,

the fix is already in Safari Preview 48 (Safari 11.2):
https://developer.apple.com/safari/technology-preview/

The Video WebGL rendering performance seem to be much better with that version now (better than Firefox or Chrome in my quick tests).

Best regards,
Klaus

12

Tuesday, February 6th 2018, 3:32pm

Also firefox

Hi,

I also have seen black texture video errors in Firefox 58.0.1 (64-bit) Sierra 10.13, any one has seen this too?
Black screen or loading mp4 file errors, but this occurs arbitrarily. Mostly it can happend after emptying browser cache it seems;
If I switch scene en go back to the one that had error, it very often works without problems...