You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

81

Sunday, January 27th 2019, 7:32pm

The args[0] does not show the name of the action

Klaus,
Please note that the arguments array args[] in the action does not show the action name as documented.

Source code

1
2
3
4
5
<action name="my_test" scope="local">
    for(set(i,0), i LT args.length, inc(i),
            trace(' arg[', i, ']=', args[get(i)] );
        );
    </action>

The output of the call

Source code

1
2
3
4
5
6
my_test( first, second, third, fourth);

INFO:  arg[0]=first
INFO:  arg[1]=second
INFO:  arg[2]=third
INFO:  arg[3]=fourth

Thanks,
Pavel

83

Monday, January 28th 2019, 7:42pm

Index, Klaus,
My bad.
The krpano's action args replacing with %0, %1, %2, ...%N and in the action of type=Javascript where in both %0 and args[0] is the actionname.
I hope, that Klaus in the next releases will not remove the %0, %1, %2, ... option in the localscope.
I use it for the output formatting of the action call e.g.:

Source code

1
if( debugmode, trace(calc('%0' + '(' + '%1, %2, %3, %4' + ')')););

which works consistent in both global and local action with variables as arguments. I understand Klaus' recommendation on argument-to-variable-mapping. Apparently the %N substitution and non-caching in the action is done independently from the debugmode=false just because appearance of the %N signs.
Klaus, am I right?

Thank you,
Pavel

84

Monday, January 28th 2019, 9:51pm

here's a small snippet for local scope actions :)

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<!-- debugaction(); debug logs the callers call - like action(arg1, arg2, ... ) -->
<action name="debugaction" scope="local">
	txtadd(local.out, get(parentscope.actionname), '(');
	if(parentscope.args.length GT 0,
		for(set(local.i,0), i LT parentscope.args.length, inc(i),
			txtadd(out, get(out), get(parentscope.args[get(i)]), ', ');
		);
		subtxt(out, get(out), 0, calc(out.length - 2));
	);
	txtadd(out, get(out), ')');
	debug(out);
</action>

just use it like...

Source code

1
2
3
<action name="test" scope="local">
	debugaction();
</action>

85

Tuesday, January 29th 2019, 12:39pm

Hi,
I hope, that Klaus in the next releases will not remove the %0, %1, %2, ... option in the localscope.
No, existing features will be normally not removed.

Apparently the %N substitution and non-caching in the action is done independently from the debugmode=false just because appearance of the %N signs.
Klaus, am I right?
Right, as soon an action code contains %NN placefolders, it's parsing-step will be not cached.
But as long you're not calling that action a hundred times per frame, it should be no problem.

here's a small snippet for local scope actions :)
Well done! ;-)

Best regards,
Klaus

86

Thursday, February 14th 2019, 7:20pm

Polygon Hotspots are clipped outside safearea on iPhoneX

Hi Klaus,
haven`t found a topic on this:
Polygon Hotspots are clipped on iPhone X outside the safearea.

I tried renderer css3d or webgl, but result is the same...



And safearea=false on hotspots won`t work either.
In the display settings I have safearea="h-only", but doesn`t matter if I switch to auto...
Any idea?

Best,
Steve

87

Friday, February 15th 2019, 4:03pm

Hi,

Quoted

Polygon Hotspots are clipped on iPhone X outside the safearea.

Thanks for reporting - will be fixed in the next release.

Best regards,
Klaus

88

Monday, February 18th 2019, 2:18pm

Many Thanks for including... *thumbup*

89

Tuesday, February 26th 2019, 8:31am

Hi Klaus

Please take attention to the problem I have found with view.tx\ty\tz transformations.

I developed the plugin http://www.robostitcher.com/gtransition-plugin-for-krpano for walk-through transition effect and now found that view.tx\ty\tz transformations do not use image.prealign values.

For example if <image prealign="0|90|0"> and I wish "go forward" then the view transformed to the left as I "go right"

I know that in krpano release (version 1.20) the behavior of the view.tx/view.ty/view.tz setting will be slightly different, but I wish to know will the image.prealign values used or not in view.tx/view.ty/view.tz transformations

With good wishes

90

Tuesday, February 26th 2019, 5:25pm

Hi,

For example if <image prealign="0|90|0"> and I wish "go forward" then the view transformed to the left as I "go right"

That's fixed of course, the prealign setting will only rotate the pano image itself and don't have an affect to the view position.

91

Tuesday, February 26th 2019, 5:28pm

Hi,

For example if <image prealign="0|90|0"> and I wish "go forward" then the view transformed to the left as I "go right"

That's fixed of course, the prealign setting will only rotate the pano image itself and don't have an affect to the view position.


Thank you!

92

Friday, March 1st 2019, 9:02am

Hi!

Placeholders are not supported in <sphere>

Source code

1
2
3
<image stereo="true" stereolabels="l|r" prealign="0|0|0">
	<sphere url="panos/pano_%t.jpg" />
</image>


the result is error:

Source code

1
ERROR: loading of 'panos/pano_%t.jpg

93

Wednesday, March 6th 2019, 10:01am

Hi,

Placeholders are not supported in <sphere>
That's was intended because <sphere> and <cylinder> were limited to one single image.
But in the next release this is no longer the case and then your example will work.

Best regards,
Klaus

94

Friday, March 15th 2019, 5:12am

What is the approximate schedule for the next update?

Scott Witte

Intermediate

Posts: 252

Location: Milwaukee, WI USA

Occupation: Professional Photographer

  • Send private message

95

Sunday, March 24th 2019, 4:22am

WebGL Warning in Firefox

Howdy Klaus,

The console log in Firefox (Windows 10) displays the following error on startup:
"Error: WebGL warning: clear: This operation requires zeroing texture data. This is slow."
It does not appear in the Chrome console, though that could be a settings issue.

I'll bet dollars to donuts you are aware of this. Is it an issue? Just curious.

This post has been edited 1 times, last edit by "Scott Witte" (Mar 25th 2019, 7:10pm)


96

Wednesday, March 27th 2019, 4:34pm

Hi,

you can safely ignore that message.
The message was a Firefox bug and wrong.
In current Firefox versions it shouldn't be shown anymore.

Best regards,
Klaus

Scott Witte

Intermediate

Posts: 252

Location: Milwaukee, WI USA

Occupation: Professional Photographer

  • Send private message

97

Wednesday, March 27th 2019, 8:07pm

That's it. Seems my install was stuck on v64.0 for some reason.

Thanks!

98

Thursday, March 28th 2019, 4:35pm

Waiting for news of Krpano 1.20 is like waiting for the Meuller Report

Looking forward to 1.20!! *smile*

99

Thursday, March 28th 2019, 5:05pm

Waiting for news of Krpano 1.20 is like waiting for the Meuller Report


haha *thumbsup*

Sergey74

Trainee

Posts: 125

Location: Russia, Chelyabinsk

Occupation: professional noob

  • Send private message

100

Thursday, April 4th 2019, 5:31am

Exactly one year since the last update. ;-)
translation difficulties *huh*