You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

spacerywirtualne

Professional

Posts: 984

Location: Poland, Europe

Occupation: krpano developer : virtual tours

  • Send private message

121

Friday, January 24th 2020, 10:01pm

Sorry, can't reproduce such.
Do you have an example?
Of course.

https://spacerywirtualne.pl/for_Klaus/txty/
Your own online, cloud tool for creating virtual tours - www.cms4vr.com

facebook page :: youtube

cms4vr team *thumbsup*

122

Saturday, January 25th 2020, 11:36am

Hi,

The preview Image (preview.jpg) is not shown on startup since krpano 1.2x.
When I start the the tour display is black, Then loads the tiled images. In krpano 1.6 and below, the preview image was shown on startup then it loads the tiled images.
Do you have a link to your example?
Normally the preview image is always requested first...


Sorry, can't reproduce such.
Do you have an example?
Of course.
https://spacerywirtualne.pl/for_Klaus/txty/
Thanks, I first misunderstood what you mean but now I see. Will be fixed in the next release.

Best regards,
Klaus

123

Tuesday, January 28th 2020, 11:58am

The preview Image (preview.jpg) is not shown on startup since krpano 1.2x.
When I start the the tour display is black, Then loads the tiled images. In krpano 1.6 and below, the preview image was shown on startup then it loads the tiled images.

Hi again,

after more checking I found two cases where the preview was not shown correctly:
- when using a cubestrip preview image + a spherical multires pano,
- and when using a spherical preview image + a spherical multires pano.

This will be fixed in the next release (1.20.3).

Best regards,
Klaus

124

Tuesday, January 28th 2020, 9:33pm

krpano 1.20.3

Hi,

there is a new krpano release:
krpano 1.20.3

It brings several smaller fixes but also some improvements:
  • WebXR API support - additionally to the WebVR API now also the newer WebXR API is supported. Internally this is a slightly bigger change but for krpano usage itself nothing changes. At the moment the WebVR API is still used by default when available, because it currently provides higher image quality and more control, but once the WebVR API support will get removed from the browsers, then automatically the WebXR API can be used.
    If you have a VR headset with a WebXR capable browser here a test-site for comparing the APIs: krpano WebVR / WebXR API Comparison

  • There were some requests for a smoothed control mode, so here is one: a new follow named dragging control mode. It works similar to the default dragging mode, but instead of instantly following the dragging, the pano-view will slowly follow the users movement (the acceleration and speed is adjustable).
    Here an example for comparison: Control Mode Comparison Example

For all news, details and fixes in this release please check the Release Notes.

Best regards,
Klaus

spacerywirtualne

Professional

Posts: 984

Location: Poland, Europe

Occupation: krpano developer : virtual tours

  • Send private message

125

Tuesday, January 28th 2020, 10:19pm

*thumbup* *w00t* *thumbsup*

thank you Klaus

Piotr
Your own online, cloud tool for creating virtual tours - www.cms4vr.com

facebook page :: youtube

cms4vr team *thumbsup*

Tuur

Sage

Posts: 3,339

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

126

Wednesday, January 29th 2020, 12:50am

Great update!
*love*

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

127

Wednesday, January 29th 2020, 1:40pm

thanks klaus! *smile*

Sergey74

Intermediate

Posts: 172

Location: Russia, Chelyabinsk

Occupation: professional noob

  • Send private message

128

Thursday, January 30th 2020, 7:33am

Now, if the panorama is built into the iframe, when you turn the mobile device into a landscape position, it does not open in full screen.
translation difficulties *huh*

129

Thursday, January 30th 2020, 9:49am

Now, if the panorama is built into the iframe, when you turn the mobile device into a landscape position, it does not open in full screen.
That was an unintended side-effect of the display.autofullscreen feature and fixed in 1.20 - here a quote from the release-notes:

Quoted

Fix: Use display.autofullscreen only for full-page-websites.

Sergey74

Intermediate

Posts: 172

Location: Russia, Chelyabinsk

Occupation: professional noob

  • Send private message

130

Thursday, January 30th 2020, 4:18pm

Thanks for your reply!

I have one more question. Now my plugin "lensflare" has become strangely behaving in a stereographic projection. If I set a css3d rendering (for hotspots), this does not happen.
Link example https://panosphera.ru/gallery/zuratkul/?…150,-40,130,0,0);
translation difficulties *huh*

131

Monday, February 3rd 2020, 4:58pm

Zoom problem for cylindrical panos

Hi Klaus

The zoomlevel is not correct for cylidnrical panos in 1.20,3.
My settings are -> maxpixelzoom="1.0" fovmin="70" fovmax="140"
But I can not zoom into the pano.

I have to adjust maxpixelzoom to 20 that I get same zoom level as before.
Quality seems to be ok. I could not see any quality loss in the pano.

It happens only to cylindrical panos, sperical panos are not affected.



Best regards
Peter

132

Tuesday, February 4th 2020, 2:18pm

krpano 1.20.4

Hi,

there is a new minor update:
krpano 1.20.4

In version 1.20.3 a bug was fixed that prevented the rendering of spherical/cylindrical preview images in some cases. Unfortunately that fix caused a side-effect that the internal pano-resolution-information has got overwritten by the resolution of the preview image - and that prevented zooming when using the maxpixelzoom setting.

Additionally also a few other and yet undiscovered bugs related to the preview-pano loading/rendering were fixed in this release.

All release information here:
Release Notes 1.20.4

Best regards,
Klaus

Tuur

Sage

Posts: 3,339

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

133

Tuesday, February 4th 2020, 2:26pm

Thank you!

Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

This post has been edited 1 times, last edit by "Tuur" (Feb 4th 2020, 2:40pm)


134

Tuesday, February 4th 2020, 4:16pm

Works great. *smile*
Thanks for quick fix.

Best
Peter

135

Tuesday, February 4th 2020, 5:01pm

Problem image tiling after version upgrade

Hello, I just upgraded krpano version to 1.20.3 but now I am having an issue during image tiling.

I'm using the command krpanotools makepano -config=multires.config

being my config file:

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
panotype=autodetect
stereosupport=true
makescenes=false
frames=false
converttocube=true
converttocubelimit=360x120
converttocubeformat=jpg
multires=true
levels=auto
tilepath=%INPUTPATH%/tiles/l%Al[_c]_%Av_%Ah.jpg
thumbpath=%INPUTPATH%/tiles/thumb.jpg
previewpath=%INPUTPATH%/tiles/preview.jpg
makethumb=true
xml=false
html=false
jpegquality=90
jpegsubsamp=422
tilesize=512
levelsizes=512,1024,2048


The problem is that the <image multires> is referencing tile that were not generated by makepano command.

Source code

1
https://ibb.co/P4wGmrr


This is how I'm constructing the xml:

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<preview url="preview.jpg" /> 
<image type="CUBE" multires="true" tilesize="512"> 
<level tiledimagewidth="2048" > 
<cube url="l1_%s_%v_%h.jpg" /> 
</level> 
<level tiledimagewidth="1024" >
<cube url="l2_%s_%v_%h.jpg" /> 
</level>
<level tiledimagewidth="512" >
<cube url="l3_%s_%v_%h.jpg" /> 
</level>
</image>


what have changed in this process? Can someone help me out in this?

Tuur

Sage

Posts: 3,339

Location: Netherlands

Occupation: Krpano custom coding / Virtual Tours / Photography / Musician / Recording engineer

  • Send private message

136

Tuesday, February 4th 2020, 5:24pm

@insideplaces

Look up 2 posts
https://krpano.com/forum/wbb/index.php?p…80867#post80867

Hope it helps
Tuur *thumbsup*
http://www.virtualtuur.com
Skype:studiotuur

137

Tuesday, February 4th 2020, 5:53pm

@insideplaces

Look up 2 posts
https://krpano.com/forum/wbb/index.php?p…80867#post80867

Hope it helps
Tuur *thumbsup*



Hello Tuur, thanks for responding. I'll check this out!

138

Tuesday, February 4th 2020, 6:36pm

Hi,

Hello, I just upgraded krpano version to 1.20.3 but now I am having an issue during image tiling.

Before version 1.20.3 the levelsizes setting was working wrong: when using that setting the level index was written in the wrong order, e.g. l5,l4,l3,l2,l1 instead of l1,l2,l3,l4,l5 as it should and also is when using the other level settings.

That was not a directly noticeable problem because the levels in the xml-output were also generated in the wrong order, but it is a problem of course when using a generic xml and not one that was generated together with the tiles.

I knew that fixing that bug would break compatibility with such cases, but I thought it should got fixed for correctness and consistency anyway. And updating to match again is only a small change:

Either change your xml - the smallest level should got the lowest level-index and the largest level the highest index (that means swap 'l1' and 'l3' in your xml), or change the order of the levelsizes values in the config file - e.g. change this line:

Source code

1
levelsizes=512,1024,2048
to this:

Source code

1
levelsizes=2048,1024,512
Then the generated tiles will match our xml.

Best regards,
Klaus

139

Tuesday, February 4th 2020, 6:49pm

Hello @klaus.krpano thanks for clarifying it! Makes sense that fix!

I inverted directly in xml at tiledimagewidth="xxxx" and it worked.

*thumbsup*

Sergey74

Intermediate

Posts: 172

Location: Russia, Chelyabinsk

Occupation: professional noob

  • Send private message

140

Wednesday, February 5th 2020, 8:48am

Ok, I’ll repeat my question again: is this a normal hotspot behavior?
https://panosphera.ru/gallery/bhub7rk/
XML https://panosphera.ru/gallery/bhub7rk/krpano.xml
translation difficulties *huh*

Similar threads