Sie sind nicht angemeldet.

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: krpano.com Forum. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

1

Samstag, 5. Dezember 2009, 19:34

16Bit doesnt work

hi!

i tried to convert an equi, 16Bit PS-TIF, colorspace ProPhoto to a ready pano;
the temp cubes seem to be ok, but the final result is really weird:
screenshot

whats going wrong?
__close to the rainbow__
_D300S|Sunwayfoto|iMaci7|PM|APP|KRP_
www.panographie.net

2

Samstag, 5. Dezember 2009, 21:22

Hi Machart,

I have just made a try too... and the result was a little bit psychedelic as your ;-) ....
So, I have resaved the file erasing the alpha channel (only saving the RGB channels) and the result is much better *smile* . Perhaps Ktransform does not like the alpha channel *wacko* ...

KLAUS, it seems there is more work for you *thumbsup* ...

SAlut.

3

Samstag, 5. Dezember 2009, 21:54

hi, michel!

the sources don´t have a alpha-channel... *blink*
btw: zip-compressed...
__close to the rainbow__
_D300S|Sunwayfoto|iMaci7|PM|APP|KRP_
www.panographie.net

4

Samstag, 5. Dezember 2009, 22:23

Hi machart,

I have just tried with a LZW compressed tiff file and it worked... but erasing the alpha channel...
There must be no alpha channel at all... although an alpha with no data in it ...

So make sure to erase the alpha chanel.... for me it worked...

SAlut.
»michel« hat folgendes Bild angehängt:
  • channels.jpg

5

Sonntag, 6. Dezember 2009, 12:27

hi, michel!

i always delete the alpha channels... im shure there is none in the equi source... ;-)
__close to the rainbow__
_D300S|Sunwayfoto|iMaci7|PM|APP|KRP_
www.panographie.net

6

Sonntag, 6. Dezember 2009, 21:50

Hi,

thanks for your tests/notes!

there is a new version online (build 2009-12-06),
it should solve the 16bit problems,

best regards,
Klaus

7

Sonntag, 6. Dezember 2009, 23:12

wow, thank you, klaus!

now it works... with (not so common) 16bit tif/zip compression...

the new tools are a really powerful suite! absolutely great... *g*
__close to the rainbow__
_D300S|Sunwayfoto|iMaci7|PM|APP|KRP_
www.panographie.net

8

Montag, 7. Dezember 2009, 13:26

Hi Klaus,

For me, Ktransform continues not working when an alpha channel is present in the 16bit tiff file (the colours look as "out of phase" ).... When I delete the alpha channel, it works. This problem does not happens on 8bit tiff files with an alpha channel...

SAlut.
»michel« hat folgendes Bild angehängt:
  • Alpha_problem.jpg

9

Montag, 7. Dezember 2009, 15:21

ahh, ok...
i didnt try that...
__close to the rainbow__
_D300S|Sunwayfoto|iMaci7|PM|APP|KRP_
www.panographie.net

10

Dienstag, 8. Dezember 2009, 13:01

For me, Ktransform continues not working when an alpha channel is present in the 16bit tiff file (the colours look as "out of phase" ).... When I delete the alpha channel, it works. This problem does not happens on 8bit tiff files with an alpha channel...
thanks, I see now, the red and blue channel are swapped in this case,
I will do more analyses and tests and then upload again a new version

11

Mittwoch, 9. Dezember 2009, 21:00

Hi,

a fixed version with for 16bit tiffs with alpha channel is up now

best regards,
Klaus

Ähnliche Themen