You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

mc360photo

Trainee

  • "mc360photo" started this thread

Posts: 49

Location: ITALY

Occupation: Photographer

  • Send private message

1

Sunday, July 5th 2020, 12:13pm

streamsound not playing on mobile

I have some strange behavior of soundinterface plugin when trying to use it on mobile (using last 1.20.7 krpano version)
  1. I generate a virtual tour using the MAKE VTOUR (MULTIRES) droplet

  2. I add to tour.xml the soundinterface plugin as follows:

    <plugin name="soundinterface"
    url.html5="%VIEWER%/plugins/soundinterface.js"
    url.flash="%VIEWER%/plugins/soundinterface.swf"
    preload="true"
    rootpath=""
    volume="1.0"
    mute="false"
    panningmodel="simple"
    worldscale="1.0"
    autopause="true"
    autounlock="true"/>

  3. Finally I add streamsound action to startup action:

    <action name="startup" autorun="onstart">
    if(startscene === null OR !scene[get(startscene)], copy(startscene,scene[0].name); );
    loadscene(get(startscene), null, MERGE);
    if(startactions !== null, startactions() );

    streamsound(bg_sound, sound.mp3);

    </action>

This is the behavior:
  • This works locally using krpano Testing Server on desktop AND mobile (android and iphone)
  • This works remotely from webserver on desktop
  • This DOES NOT work remotely on mobile also if I interact with the browser by click in the pano image (android and iphone)
Thanks for any suggestion
Marco