You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

tswadmin

Trainee

  • "tswadmin" started this thread

Posts: 44

Location: ITALY

Occupation: Photographer

  • Send private message

1

Tuesday, November 16th 2010, 9:22am

error in Flash detection when setting wmode parameter

I am using swfkrapno.js (ver. 1.0.8.12) with following embedding ok krpano:

<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
var swf = createswf("ServicesResources/krpano.swf", "KrpanoSWFObject", "100%", "100%", "#FFFFFF");
swf.addVariable("xml", "ServicesResources/PanoramaSetup.xml");
swf.addVariable("license", "ServicesResources/krpanoLicense.xml");
swf.addVariable("mode", '<%= PanoramaMode %>');
swf.addVariable("plugin[HelpText].Html", '<%= PluginHelpTextLanguage %>');
swf.addParam("wmode", "transparent");
swf.embed("divKrpano");
// ]]>
</script>

If the browser (IE8) miss Flashplayer an error is generated for the swf.addParam line ("property or method not supported by the object") instead of showing the Install Flash message.
If the swf.addParam line is removed all is ok.

Any suggestion how to avoid this problem (I need wmode transparent to be set) ?

Thanks
Marco

2

Wednesday, November 24th 2010, 5:12pm

Hi,

do you have a link to an example where this happens?

best regards,
Klaus

tswadmin

Trainee

  • "tswadmin" started this thread

Posts: 44

Location: ITALY

Occupation: Photographer

  • Send private message

3

Friday, November 26th 2010, 1:46pm

Check this 2 pages, in the first one wmode is set, in the second one is not set.

Only the second one shows the Install Flash message.



http://www.turismoserviziweb.com/testSite/wmodeset.aspx



http://www.turismoserviziweb.com/testSite/wmodenotset.aspx



Thanks

Marco

Zephyr

Professional

Posts: 994

Location: Netherlands

Occupation: Web developer

  • Send private message

4

Friday, November 26th 2010, 3:49pm

both of them work fine in my IE 8 and Mozilla
3d childrens game using krpano Game
Minify your xml with my krpano XML Compressor
Krpano XML Parsing Error Checklist
Available for hire (krpano xml, javascript, actionscript, flash, php and ipad plugins).

tswadmin

Trainee

  • "tswadmin" started this thread

Posts: 44

Location: ITALY

Occupation: Photographer

  • Send private message

5

Friday, November 26th 2010, 4:30pm

Zephyr,



Have you verified pages unistalling Flash before?

Both pages work fine if Flash is already installed in your browser, the issue is when Flash is not already installed in the browser (or Flash version is too old) and the page must show you the download Flash button. In this case page with wmode set is generating a script error.



Marco

tswadmin

Trainee

  • "tswadmin" started this thread

Posts: 44

Location: ITALY

Occupation: Photographer

  • Send private message

6

Thursday, December 2nd 2010, 11:15pm

Anyone has tested and can confirm the malfunctioning we have with wmode set?



Thanks

Marco

7

Wednesday, December 8th 2010, 6:07pm

Hi,

yes, I confirm, this was a bug,
when there is no Flashplayer, then the returned object doesn't have the addParam function,
this will be fixed in the next release,

here you can already download a new swfkrpano.js where this bug was already fixed:
http://krpano.com/download/beta/#2010-12-08

best regards,
Klaus

tswadmin

Trainee

  • "tswadmin" started this thread

Posts: 44

Location: ITALY

Occupation: Photographer

  • Send private message

8

Saturday, December 11th 2010, 11:38am

Klaus,



As you suggested I downloaded and installed the new swfkrpano.js - 1.0.8.14 prerelease (build 2010-12-08), but nothing seems to be changed.



You can check the two links (both using the new swfkrpano.js):

http://www.turismoserviziweb.com/testSite/wmodeset.htm
http://www.turismoserviziweb.com/testSite/wmodenotset.htm



Thanks

Marco

9

Monday, December 13th 2010, 12:35pm

Hi,

ohh, right, I have a made small typo

you could fix it manually in the meantime by searching in the swfkrpano.js with a text editor for "addParama" and replace it with "addParam",

best regards,
Klaus