You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Wednesday, April 15th 2009, 4:59pm

Problems when displaying panos in fierfox

Hi,
I've been searching for this error in the forums but couldn't find anyone with the same issue.
I'm having trouble when displaying a pano with firefox 3.0.8 and krpano viewer 1.0.8
krpano viewer seems to get stuck while trying to load the pano and throws the following:

INFO: krpano 1.0.8 beta 6 (build 20090302)
INFO: Flashplayer WIN 10,0,12,36 PlugIn
ERROR: loading plugin "image/logo_viviendafe.png" failed
ERROR: download of "vtours/00002/comedor.jpg" failed

The javascript code I'm using to load the pano is the following:

<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
if (typeof(deconcept) !== 'undefined' && deconcept.SWFObjectUtil.getPlayerVersion().major >= 6)
{
var so = new SWFObject("krpano/krpano.swf", "krpanoSWFObject", "100%", "500", "9.0.28","#000000");
so.addParam("allowFullScreen","true");
so.addVariable("pano", "vtours/00002/comedor.xml");
so.useExpressInstall("krpano/swfobject/expressinstall.swf");
so.setAttribute("xiRedirectUrl", window.location);
if ( so.write("krpano") ) { var mousewheelfixes = new SWFkrpanoMouseWheel(so); }
}
else
{
document.getElementById("krpano").innerHTML = '<table width="100%" height="100%"><tr valign="middle"><td><center>ERROR:<br><br>Adobe Flash Player 9 needed<br><br><br><a href="http://www.adobe.com/go/getflashplayer/" target="_blank"><IMG SRC="http://www.macromedia.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" BORDER="1"></a><br>...click here to download...<br><br><br><br></center></td></tr></table>';
}
// ]]>
</script>

I've tested the same pano in IE and Chrome and it works perfect.
Any ideas of what could be happening?

VN2009

Professional

Posts: 1,336

Location: Duluth MN

  • Send private message

2

Wednesday, April 15th 2009, 6:03pm

i reported an issue with FF3 and the scrolling thumbnails plugin. but now that i think about it a little more the issue was more than the scrolling thumbnails. my plugins that i had setup tweens on did not function either. i suspect an issue with FF3. i was on a MAC when I had my issues so I thought it was a MAC thing not so much FF3. i can'f confirm if this as i do not use FF3 or MAC i was at a cleints site when this happened.

Shanti

Intermediate

Posts: 301

Location: Puerto Vallarta

Occupation: Web Developer

  • Send private message

3

Wednesday, April 15th 2009, 7:24pm

can you post a link I use FF3 and I've never had any problems with neither tweens or the thumbs plugin nor any loading problems :(

a url for other with FF3 to test could help resolve the problems?

4

Wednesday, April 15th 2009, 8:02pm

Thanks for the reply.
Here is the link:

EDIT: url removed

You should see there the errors I posted before.

Thanks!

5

Wednesday, April 15th 2009, 8:34pm

Hi,

when I try to open the images direct in the browser,
I got an this Error from Firefox/Chrome and IE:

Quoted

Forbidden
You don't have permission to access /vvf/vtours/00002/comedor.jpg on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
maybe that your IE and Chrome had the file in the cache... ?
try clearing the cache and check again...

best regards,
Klaus

6

Wednesday, April 15th 2009, 8:55pm

Hello Klaus.
I have already seen that forbidden error before, which result very weird to me since I didn't protect any directory of the site.
The thing is I clrear caches and it keeps working on IE and Chrome. I already asked a couple of friends to access that URL and they could see the panos correctly, so I guess you should see them using those browsers too.
Maybe this forbidden error is the real cause of the problem, but it seems to be managed in a different way by the different browsers.
I'll contact hosting people to see if there is any permission problems.

Thanks!

Shanti

Intermediate

Posts: 301

Location: Puerto Vallarta

Occupation: Web Developer

  • Send private message

7

Wednesday, April 15th 2009, 8:56pm

I can see it on IE but not on Fx besides the permisions, I think Fx is not that forgiven as IE since i get this when i open the xml directly

XML Parsing Error: not well-formed
Line Number 65, Column 74: onclick="loadpano(antebanio.xml,view.hlookat=-86.3&view.vlookat=4,null,BLEND(1)"

8

Wednesday, April 15th 2009, 9:40pm

Good point Shanti! :)
There was a missing ')' in the load js function call.
I still get the xml parsing error, but the pano is displaying correctly now at least.
Is there anything I can add to the xml so it does not show the info and errors section when something is wrong?

Thanks a lot!

9

Wednesday, April 15th 2009, 10:00pm

Unfortunately, the first pano of the tour displayed correctly, but when I clicked in the hotspot to go to the next pano, the error was thrown again:

ERROR: download of "vtours/00002/antebanio.jpg" failed

This time, there is no missing ')'.
The xml parsing always shows an error in the 'view.vlookat=' argument of the load() call.

I'm calling the load function this way:

onclick="loadpano(habitacion2.xml,view.hlookat=1.90&view.vlookat=7.4,null,BLEND(1));"

This is done from the <hotspot> tag.
I'll let you know if I find anything else.

Thanks

Shanti

Intermediate

Posts: 301

Location: Puerto Vallarta

Occupation: Web Developer

  • Send private message

10

Thursday, April 16th 2009, 7:15am

why not put the

view.hlookat=1.90&view.vlookat=7.4

inside the xml, since you already calling a new xml

and call it like this
onclick="loadpano(habitacion2.xml,null,null,BLEND(1));"
instead of
onclick="loadpano(habitacion2.xml,view.hlookat=1.90&view.vlookat=7.4,null,BLEND(1));"

or wrap the parameters in " (quotes) like in the documentation:

Quoted

  • parameters

direct parameters like "sphere=image.jpg&view.fov=120"


maybe one of those would help ? *whistling*

11

Thursday, April 16th 2009, 9:32pm

Hello Shanti.
I tried that and now the xml files are not throwing errors any more.
Anyway, I'm still having trouble displaying the panos.
I'm afraid that the forbidden error is causing the problem, but I don't certainly know how to fix it yet.

Thanks!

Shanti

Intermediate

Posts: 301

Location: Puerto Vallarta

Occupation: Web Developer

  • Send private message

12

Thursday, April 16th 2009, 10:09pm

Fconelli: enviame un mensaje privado y te ayudo con el problema de los permisos :)

13

Thursday, April 16th 2009, 11:29pm

Hi,

that should be not the problem:
onclick="loadpano(habitacion2.xml,view.hlookat=1.90&view.vlookat=7.4,null,BLEND(1));"
you still could use this, I currently don't know why the browsers reports here an XML error...

best regards,
Klaus

Similar threads