You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Kev-in-spain

Intermediate

  • "Kev-in-spain" started this thread

Posts: 152

Location: Barcelona

Occupation: VR Photographer

  • Send private message

1

Wednesday, October 12th 2011, 5:46pm

How do I get 'buildthumbs()' to ignore 1 scene?

I have a 5 scene tour with an additional copy of the main scene which is in sepia. The tour opens with the sepia scene and changes to the colour scene when the user clicks. I do not want the sepia scene to be included in the thumbnails.
Is this possible?

2

Wednesday, October 12th 2011, 7:38pm

Hi,

the "buildthumbs" actions loops the 'i' variable from 0 to scene.count,
to skip the first scene start with 1 instead of 0,

e.g. change this here:

Quoted

if(%1 != NEXT, set(i,0));
to

Quoted

if(%1 != NEXT, set(i,1));

best regards,
Klaus

Kev-in-spain

Intermediate

  • "Kev-in-spain" started this thread

Posts: 152

Location: Barcelona

Occupation: VR Photographer

  • Send private message

3

Wednesday, October 12th 2011, 8:15pm

Cheers Klaus.

manigordo

Trainee

Posts: 75

Location: Costa Rica

  • Send private message

4

Saturday, October 15th 2011, 1:58am

thumbs

hello, I have concerns about the thumbs.( I am a beginner, not much knowledge on web topics)
When I make a virtual tour in cylindrical or flat mode using krpano tools they don't appear on the viewer.
What can I do?
Also, I got this plugin from the website:
<plugin name="logo"
url="logo-image.png"
align="rightbottom"
x="10"
y="10"
onclick="openurl('http://homepage.com');"
/>

When I use it as in the example is is ok(<krpano>

<image>
<sphere url="pano.jpg" />
</image>

<plugin name="logo"
url="logo-image.png"
align="rightbottom"
x="10"
y="10"
onclick="openurl('http://homepage.com');"
/>

</krpano>)
But when I put it in the xml of a VT created with krpano tools it does not work!
I hope you can help me, I am really confused
Thanks, Regards *smile*

5

Saturday, October 15th 2011, 3:54am

What tool are you using? One of the vtools? If so, add keep="true" to your logo plugin.
The cyl is what is keeping your thumbs from working. I am not sure of the exact requirements but I believe the input must be in cube form in order to make the thumb. With a equirectangular image, let's say 8000 x 4000 or any 2:1 ratio, the tools first creates cubes and then processes them. The cyl does not allow the cubes to be built. You can add your own thumbs that you make yourself if you want to use the thumbs format or try adding blank space above and below your current image to make it 2:1 ratio and then process it with the tools.

manigordo

Trainee

Posts: 75

Location: Costa Rica

  • Send private message

6

Monday, October 17th 2011, 5:21pm

thumbs

Thanks your answer was really helpful!

I have another question.
I had 26 scenes and I made a a virtual tour using the MAKEVTOUR droplet(multires)
but not all the thumbs were built, there are only 21.
Is 26 images too much for the krpano tools?
What could be the problem?

Regards

7

Tuesday, October 18th 2011, 12:15pm

Hi,
What could be the problem?
what version were you using? (before 1.0.8.14 the thumbs were only build for 360x* panos)
and were all panos 360x* pano?

best regards,
Klaus