You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

  • "MalcolmLoudon" started this thread

Posts: 32

Occupation: Photographer/Virtual Tour Producer

  • Send private message

1

Tuesday, September 18th 2012, 12:55pm

"Loading Video Failed"

Hi Folks,

My client is reporting that on their server, the mp4 distorted hotspot video is not loading, either in Flash or on iPad. Strange seeing that on my personal test server, everything seems to work OK. It's difficult to solve a problem when you cannot reproduce the same error yourself.

ERROR: video.mp4 - loading video failed!

This is the relevant xml code in question:

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<krpano version="1.0.8.15">

<plugin name="soundinterface"
    	url="soundinterface.swf"
    	alturl="soundinterface.js"
    	preload="true"
    	volume="1.0"
    	mute="false"
		keep="true"
    	/>
		
<scene name="scene_scene1" title="scene1">
</scene>

<scene name="scene_scene2" title="scene2">
<hotspot name="video"
     	preload="true"
		 zorder="2"
	 	url="videoplayer.swf"
     	alturl="videoplayer.js"
     	videourl="video.mp4"
     	altvideourl="video.mp4"
     	posterurl="video.jpg"  
     	ath="0" atv="-3"
     	distorted="true"
     	directionalsound="true"
     	range="90.0"
     	rangefalloff="0.7"
     	outofrangevolume="0.4"
	 	scale="0.9" 
	 	pausedonstart="false"
     	volume="1.0"
	 	loop="true"
     	onunsupported=""
	 	onover="set(autorotate.enabled,false);"
	 	onout="set(autorotate.enabled,true);"
	 	onclick="togglepause"
	 	keep="true"
     	/>
</scene>


Comments:
  1. All files (soundinterface, videoplayer, swfkrpano.js etc) are most recent build version
  2. All files are in the same folder so it shouldn't be a URL path issue
  3. The mp4 video is 7.1 MBs in size, which I know is big. I wonder if the error message is occurring because of the "preload" attribute, by the time the user has entered scene2, it is not ready for playback so the load error appears(?)
  4. The same hotspot (name="video") is repeated in scenes 3 & 4, although I don't think this should lead to the error
  5. mp4 video is H.264, AAC, Mono, 334 x 564 px, 50 FPS
  6. Error occurs even when viewed using Flash Player 11. I do not think the video format is the problem
  7. Not quite sure how soundinterface and videoplayer interact with each other
Any possible suggestions as to solving this, as ever, greatly appreciated.

Malcolm

  • "MalcolmLoudon" started this thread

Posts: 32

Occupation: Photographer/Virtual Tour Producer

  • Send private message

2

Thursday, September 20th 2012, 12:27pm

Virtual tour link is here. Video seems to be working OK at the below location but not on the client's server:

http://www.raptorvisionmedia.com/data/we…rtual-tour.html

Posts: 1,852

Occupation: Virtual Tours - Photography - Krpano developer

  • Send private message

3

Friday, September 21st 2012, 4:33am

To find an error, it's helpful to see the error.
You need to post the broken link, not the one that works.
KRPano Developer: Portfolio ::Gigapixel Tagging Solutions - Porfolio 2 :: Facebook :: Twitter :: reddit.com/r/VirtualTour

  • "MalcolmLoudon" started this thread

Posts: 32

Occupation: Photographer/Virtual Tour Producer

  • Send private message

4

Friday, September 21st 2012, 10:56am

*solved*

Thanks Sacha, that was the problem, I wasn't able to see the error but the client was finding the error on their test servers (which I couldn't link to).

Turns out it was the MIME file extension problem which I didn't manage to identify in my solution search. For anyone else experiencing a similar problem, Klaus outlines the issue in this post here:

How to Make Video Panorma Work? (.flv, .mp4, .m4v, .mov)