You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

  • "Douglas Rhiner" started this thread

Posts: 99

Location: Fairfax, CA

Occupation: Code-Slave

  • Send private message

1

Tuesday, August 20th 2013, 2:00am

Panoramic Video "Scene"

Is it possible to create a Scene with a Panoramic Video as the "image"?
I've played with this a bit but have gotten nowhere.
Every time I wrap an image / hotspot pair with a Scene tag the image is flattened out.
The video plays but the ability to pan around disappears.

Examples....

Plays but is flattened:
<scene name="scene" onstart="">
<view fov="70" fovmin="30" fovmax="100" />
<image hfov="360" vfov="180" devices="flash">
<sphere url="plugin:video" />
</image>
<hotspot name="spot_zoombild" style="zoomspot" ath="90" atv="3.2" scale="0.60" zorder="1" />
</scene>


Plays as expected with pan-ability:
<view fov="70" fovmin="30" fovmax="100" />
<image hfov="360" vfov="180" devices="flash">
<sphere url="plugin:video" />
</image>
<hotspot name="spot_zoombild" style="zoomspot" ath="90" atv="3.2" scale="0.60" zorder="1" />

  • "Douglas Rhiner" started this thread

Posts: 99

Location: Fairfax, CA

Occupation: Code-Slave

  • Send private message

2

Tuesday, August 20th 2013, 3:02am

Found a couple of examples of this, so I know it is possible.
Just can't seem to figure out what I'm leaving out to get this to behave as a panorama and not flatten out.

3

Tuesday, August 20th 2013, 9:16am

Are you watching the tour in the Flash version? (right-click?)
The video pano would only work in Flash.

e.g. try html5=auto or html5=fallback in the html file.

Best regards,
Klaus

  • "Douglas Rhiner" started this thread

Posts: 99

Location: Fairfax, CA

Occupation: Code-Slave

  • Send private message

4

Sunday, August 25th 2013, 7:35pm

Klaus, still do not have this working....

Klaus,

I have to be missing something basic here.
But then again maybe not.

I took the example that comes with the KRPano viewer download, "videointerface", and wrapped the <image> with <scene> opening and closing tags and the 360 video flattens out.
Just adding the <scene> tags causes this behavior.

Here is the relevant code from the modified example.

<!-- define the pano image and get the pano video from the videoplayer plugin (flash only) -->

<scene name="scene_video" title="Video" onstart="">
<image hfov="360" vfov="180" devices="flash">
<sphere url="plugin:video" />
</image>


<!-- the startup view settings -->
<view hlookat="+51" vlookat="0" fov="130" fovtype="HFOV" />
</scene>

All I did was add the <scene> tags. Nothing else.
Once I remove the <scene> tags the 360 video plays as expected.

What am I missing here? *confused*

5

Thursday, August 29th 2013, 7:07pm

Hi,

when you wouldn't load the scene then the there is no pano <image> with the 'plugin:video' reference and so the videoplayer plugin will show the video just normally.

That means you would also need to put everything else (videoplayer plugin + skin) into the <scene> and then also load that scene.

Best regards,
Klaus

  • "Douglas Rhiner" started this thread

Posts: 99

Location: Fairfax, CA

Occupation: Code-Slave

  • Send private message

6

Thursday, September 5th 2013, 2:16am

Thanks!!!

7

Thursday, May 21st 2015, 12:17pm

Hi
I have similar problems in my project.

1)
As descibed, when I dont include the videoplugin and skin into the scene, video flattens out.
<plugin name="video" ..... />
<scene name="video_scene" ...>
<image hfov="360" vfov="180" devices="panovideosupport">
<sphere url="plugin:video" />
</image>
<view hlookat="0" .... />
<scene>

2)
When I include the videoplayer and skin in the <scene> tags I just get a black screen:
<scene name="video_scene" ...>
<plugin name="video" ..... />
<image hfov="360" vfov="180" devices="panovideosupport">
<sphere url="plugin:video" />
</image>
<view hlookat="0" .... />
<scene>

3)
When I use an external xml file (with the structure like decribed in 2) and I will include that scene in my main xml file <include url="../xxx/xxx/video.xml" /> then the video, navigation and hotspots works correcty, but I have a "loading..." message on my screen.

Cant find a solution for that and happy for help..

Best
Peter