You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

viewinz

Intermediate

  • "viewinz" started this thread

Posts: 145

Location: Wellington, New Zealand

Occupation: Trying to build an entire walkthrough of NZ for tourists

  • Send private message

1

Wednesday, July 8th 2009, 7:25am

link tours

Hello.

Is it possible to link tours, i.e. you have one tour with many scenes in one xml doc and you want a hotspot that links it to another tour with many scenes in another xml doc?

I imagine the simple way to do it would be to link to a new html doc but is there a better way then that?

Cheers.

nelk

Intermediate

Posts: 358

Location: Paris

  • Send private message

2

Wednesday, July 8th 2009, 11:10am

There is a easy way : have a look at the loadxml function
VideoStitch, a video stitching engine / blog sur les visites virtuelles ( french ).

3

Wednesday, July 8th 2009, 2:51pm

Hi,

loadxml() will load the xml as "string",
loadpano(xmlpath); will be the right function

best regards,
Klaus

viewinz

Intermediate

  • "viewinz" started this thread

Posts: 145

Location: Wellington, New Zealand

Occupation: Trying to build an entire walkthrough of NZ for tourists

  • Send private message

4

Tuesday, February 16th 2010, 1:23am

When I load new scenes I get a nice blend between the scenes.

When I load a new pano then new scene I get a nasty gap.

How can I loadpano then load a scene with a nice seamless blend?

VN2009

Professional

Posts: 1,336

Location: Duluth MN

  • Send private message

5

Tuesday, February 16th 2010, 1:30am

loadpano(1.xml,null,MERGE,BLEND(2));

is smooth for me no glitches.

viewinz

Intermediate

  • "viewinz" started this thread

Posts: 145

Location: Wellington, New Zealand

Occupation: Trying to build an entire walkthrough of NZ for tourists

  • Send private message

6

Tuesday, February 16th 2010, 1:51am

Hi, that would work if I was loading just another pano directly but I'm not, I'm trying to load a scene from a new XML file if you get what I mean.

To load that scene I first have to load the file and then load the scene, which is probably why there is a gap.

7

Wednesday, February 17th 2010, 1:51pm

Hi,

Quoted

To load that scene I first have to load the file and then load the scene, which is probably why there is a gap.
yes, this will be the reason,
first it loads and blends to the new xml (also without pano),
and then to the scene there...

loading scenes from other xml files was just not intended...
the main idea behind scenes was to keep everything in one xml file...

best regards,
Klaus

VN2009

Professional

Posts: 1,336

Location: Duluth MN

  • Send private message

8

Saturday, January 8th 2011, 12:36am

viewinz i see this post is old but i had run into the same issue linking scenes in a tour to an external xml used for a separate scene. this works well without a gap in between loading. the xml this code is on is its own xml for this 360 only it is not scene based. but can link back into a scene based tour.

onclick="loadpano(tour.xml,null,MERGE); loadscene(scene_Womens Lockerroom);"

Similar threads